Sloga: Povećanje minimalne cene rada ponižavajuće 1Foto: sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ smatraju da je povećanje minimalne cene rada od 8,6 odsto za 2019. godinu sramno i ponižavajuće i ukazuje da ga je unapred „pojela“ realna inflacija, a ne zvanična statistika kojom vlast barata.

„Sloga“ ističe da za tu odluku odgovornost snose Samostalni sindikat i UGS Nezavisnost, bez obzira što se „navodno“ nisu saglasili sa njom, jer učešćem u radu Socijalno – ekonomskog saveta daju pun legitimitet ovakvim ponižavajućim odlukama.

Ipak, najveću odgovornost snosi Vlada Srbije na čelu sa nekompetentnom premijerkom i još nekompetentnijim ministrom finansija Sinišom Malim, koji svoje odluke ne donose samostalno, već isključivo po diktatu, smatra „Sloga“.

Posle niza predhodnih štetnih mera, od neustavnog umanjenja penzija, ukidanja raznih socijalnih davanja, pa do platnih razreda za zaposlene u javnoj upravi i držanja niske minimalne cene rada, vlast očigledno nema rešenja za jačanje ekonomije na realnoj osnovi, osim da se zadužuju kod međunarodnih bakarskih institucija, navodi se u saopštenju „Sloge“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari