Sud: Rešenje predmeta u vezi sa kreditima u francima do 1. oktobra 1Foto: FreeImages/Michael Faes

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević danas je u razgovoru sa predstavnicima Udruženja za zaštitu korisnika bankarskih usluga u švajcarskim francima, rekao da će taj sud sve predmete u vezi sa kreditima građana primljene do danas, rešiti do 1. oktobra i da će sud odlučivati u konkretnim predmetima.

On je rekao predstavnicima Udruženja da će Vrhovni kasacioni sud sve predmete u vezi sa kreditima građana primljene do današnjeg dana, rešiti do 1. oktobra 2018. godine.

Milojević je naglasio da Vrhovni kasacioni sud ne može unapred zauzimati pravne stavove, već će odlučivati u konkretnim predmetima, a što je i u skladu sa evropskim standardima.

Prema njegovim rečima, sud će nižestepenim sudovima uputiti dopis da se ti predmeti smatraju hitnim.

Sa posebnom opreznošću, sudovi će poštujući principe savesnosti i poštenja, razmatrati tužbe sa predlogom za određivanje privremene mere u pomenutim sporovima.

S obzirom da se radi o takozvanim tipskim predmetima nižestepeni sudovi će iz tih odluka moći da donose zaključke o stavovima Vrhovnog kasacionog suda, navodi se u saopštenju. (kraj) js 17:48

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari