Telenor demantovao spajanje sa Telekomom 1Foto: EPA-EFE-MAURITZ-ANTIN

Nema spajanja Telenora i Telekoma, Telenor ne preuzima vlasništvo nad Telekomovom infrastrukturom, niti poslovne ambicije naše kompanije na bilo koji način ugrožavaju slobodu medija, saopštila je danas Telenor kompanija, koja „čvrsto negira sve optužbe koje je United Grupa plasirala u medijima poslednjih dana“.

Ambicija Telenora je da uđe u oblast interneta i TV sadržaja. U razvoju i ostvarenju te ambicije ponašamo se, kao i uvek, kao samostalna i odgovorna kompanija na tržištu, ne spajajući se ni sa kim, navodi se u saopštenju.

Što se tiče širokopojasnog interneta i TV sadržaja, građani Srbije danas mogu da biraju između vrlo ograničenog broja i ponuda kompanija. Mi želimo da uvedemo novu i drugačiju ponudu, a ne da uklonimo sa tržišta bilo koju postojeću. Pojava trećeg konkurenta u ovoj oblasti donosi liberalizaciju tržišta, zdraviju konkurenciju, nova ulaganja i koristi za sve: korisnike, tržište telekomunikacija i celo društvo, ističe Telenor.

Dodaje da Telenor ima veoma dobru infrastrukturu u Srbiji, sa više od 2200 baznih stanica i 6100 kilometara optičkih kablova, ali kada su potrebni dodatni kapaciteti, kako bi se pružila što bolja usluga korisnicima, komercijalno iznajmljuje infrastrukturu od različitih partnera – uključujući i Telekom i SBB.

Zakup infrastrukture je uobičajena i potpuno zakonita poslovna praksa svih operatora. Trenutno nemamo nijedan određeni proizvod ili uslugu koje bismo najavili, ali u razvoju i pripremi moguće buduće ponude, otvoreno razgovaramo sa svim potencijalnim provajderima medijskih sadržaja i drugim partnerima, navodi Telenor.

U saopštenju se naglašava da ambicija Telenora, kao evropske kompanije i jednog od vodećih operatora u Srbiji, ni u kom slučaju ne ugrožava slobodu medija u zemlji.

Telenor je kompanija sa jakom reputacijom i integritetom, koja posluje ne mešajući se u politiku. Kako bismo dodatno zaštitili svoju poziciju i reputaciju od neosnovanih i neistinitih napada, razmatramo pravna sredstva koja nam stoje na raspolaganju i dalje korake, ističe se u saopštenju.

„I na kraju da naglasimo: naša poslovna ambicija je jasna – veći izbor i dodatna vrednost za korisnike, sa širom i bogatijom ponudom“, zaključuje se u saopštenju Telenora.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Telenor demantovao spajanje sa Telekomom”

  1. Da SBB ima optičku distributivnu mrežu, verovatno bi sada on bio interesantan Telenoru. Decenija bez ulaganja u distributivnu mrežu SBB pokušava da predstavi javnosti kao atak na slobodne medije. 5G mreža je donela nova pravila, osim mobilne, operateri će morati da imaju i jaku optičku mrežu da bi 5G mogao da funkcioniše, a u ovom trenutku to može da ponudi samo Telekom kada završi ovo što je započeo. Neko je u SBBu vukao pogrešne poslovne poteze, mislili su da će samim ulaskom u svet mobilne telefonije, moći da preskoče optiku kao stepenicu tehnološkog razvoja, ali 5G definitivno nije svemoguć i još dugo vremena će fiksna infrastruktura da vlada tržištem.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.