Tončev: Bespovratna sredstva za 33 udruženja iz nedovoljno razvijenih opština 1Novica Tončev, Foto: Srđan Stevanović Starsport

Predstavnicma 33 udruženja građana iz nedovoljno razvijenih opština danas su dodeljena bespovratna sredstva od ukupno 15 miliona dinara za realizaciju projekata od javnog interesa

Ugovor je sa predstavnicima udruženja potpisao ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Maksimalan iznos odobrenih sredstava po pojedinačnom projektu je 750 hiljada dinara, a rok za njihov završetak je 1. decembar 2021. godine.

Na javnom konkursu učestovala su lokalna udruženja za programe podrške u oblastima zapošljavanja i samozapošljavanja mladih i teže zapošljivih kategorija stanovništva, organizovanja kulturnih aktivnosti, unapređenja bezbedonosne kulture.

Takođe iz oblasti promocije građanskog aktivizma, unapređenja kapaciteta lokalne zajednice za smanjenje rizika i rizičnih ponašanja od upotrebe droge, alkohola i drugih štetnih supstanci, i osnaživanje svesti o zdravom načinu života, održivog razvoja zaštite životne sredine, pomoći udruženjima koja rade sa socijalno ugroženim osobama, osobama sa invaliditetom, marginalnim grupama i ostalima.

Stručna komisija je prilikom vrednovanja predloga projekata ocenjivala reference projekta, ciljeve, budžet, kompetencije projektnog tima i prethodno iskustvo udrženja u oblasti u kojoj je konkurisalo.

„Realizacijom ovog i svih ostalih projekata želimo da pokažemo da nam je bitan svaki čovek, svaka opština i da niko neće biti izostavljen. Veliki odziv udruženja na konkurs nam je pokazao da smo na pravom putu“, rekao je Tončev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari