Tončev: Logično je da SPS uđe u Pokret za narod i državu 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Novica Tončev izjavio je danas da ta stranka nije dobila poziv za razgovore o Pokretu za narod i državu, čije je formiranje pre nekoliko dana, ponovo najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tončev je agenciji Beta kazao da će odluku o eventualnom pristupanju ili nepristupanju tom pokretu doneti stranački organi.

„Prvo moramo da se upoznamo sa platformom i uslovima kako ne bismo dozvolili da se SPS utopi u taj pokret. Mi smo sa Srpskom naprednom strankom (SNS) zajedno u Vladi Srbije i logično je da uđemo u pokret, ali ne i da se utopimo“, rekao je Tončev.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je pre sedam dana da je „došlo vreme za osnivanje velikog pokreta za narod i državu“.

Istakao je da će taj pokret „imati snagu“ da odbrani nacionalne i državne interese Srbije.

Vučić je osnivanje pokreta najavio više puta tokom 2023. godine, ali je ono i više puta odlagano.

Ideja pokreta, kako je Vučić ranije govorio, bila je da na jednom mestu okupi više stranaka, uključujući SNS, SPS, kao i pokrete, udruženja i pojedince.

Prva ideja bila je da pokret bude osnovan na Vidovdan (28. juna 2023. godine), a Vučićeva nova najava došla je uoči Sretenja – Dana državnosti Srbije 15. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari