U gradskoj kasi Prokuplja 400 miliona dinara ušteđenih sredstava 1Foto: Stanislav Milojković

Grad Prokuplje trenutno raspolaže sa oko 400 miliona dinara ušteđenih sredstava u budžetu, izjavio je na današnjem zasedanju gradske Skupštine, gradonačelnik Aleksandar Simonović.

On je podsetio da je ove godine ostvaren suficit u budžetu od 73 miliona, a da je iz prethodne 2018. godine u budžet preneto 343 miliona dinara.

Simonović je istakao da će znatan deo tih sredstava biti uložen u razvoj poljoprivrede, posebno kao pomoć proizvođačima višnje, a deo uložen u školstvo i omladinu.

„Spremni smo da u izgradnju nove hladnjače za skladištenje voća uložimo milion evra iz gradske kase, a i Ministarstvo poljoprivrede će pomoći, pa je sada na proizvođačima da i oni udruže sredstva i priključe se projektu kako bi sledeće godine berbu višanja dočekali bez problema sa otkupom i plasmanom“, kazao je gradonačelnik Prokuplja.

On je rekao da je za hladnjaču već određeno mesto za gradnju u Industrijskoj zoni „Hisar“ i pozvao voćare da preko programa podrške i subvencija konkurišu za 20 miliona dinara koje je Grad Prokuplje već opredelio za podsticaj poljoprivredne proizvodnje.

Kako je istaknuto na današnjem zasedanju, od viška u budžetu 180 učenika osnovnih i srednjih škola poslato je na besplatno letovanje, što je dvostruko više nego prethodne godine, a izdvojena su i sredstva za nabavku besplatnih udžbenike za prvake.

Kako je naglašeno, svi prvaci ove godine pored besplatnih knjiga dobiće na poklon i školske rance i neophodan đački pribor.

Na današnjoj sednici, gradski odbornici dali su saglasnost na podelu preduzeća Turističko-sportska organizacija (TSO) Prokuplje, odnosno na formiranje još jednog preduzeća „Turistička organizacija Grada Prokuplja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari