U Pirotu ponovo rade teretane, frizerski i kozmetički saloni, kladionice 1Vladan Vasić Foto: Z. Panić

Gradski štab za vanredne situacije u Pirotu, poštujući instrkcije Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19, danas je ukinuo zabranu rada teretana, frizerskih i kozmetičkih salona i kladionica u Pirotu.

Prema rečima komandatna Štaba i gradonačelnika Pirota Vladana Vasića, vlasnici ovih objekata su u obavezi da se pridržavaju bezbedonosnih mera koje je propisao republički Krizni štab.

Prema njegovim rečima, Gradski štab za vanredne situacije obezbedio je oko 4500 paketa za socijalno najugroženje u  gradu. Dopremljen je i šleper pomoći, donacija iz Kancelarije predsednika Srbije Aleksandra Vučiča.

“Pakete na kućnu adresu donosi 50 volontera. Pomoć će biti podeljena osobama sa liste najugroženijih Crvenog krsta , Centra za socijalni rad i Fonda PIO. Ovu pomoć dobiće stariji od 65 godina, korisnici narodne kuhinje, korisnici najniže penzije i samohrani roditelji koji su korisnici dečijeg dodatka-rekao je Vasić.

U Pirotu ponovo rade teretane, frizerski i kozmetički saloni, kladionice 2
Goto: Gradski štab za vanredne situacije

On dodaje da se od nekih javnih nabavki odustalo, a neke su zaustavljene.

“Očekujem da se nastavi sa javnim nabavkama za rekonstrukciju zgrada Gimnazije, Opšte bolnice i škole Mladost”, rekao je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari