U Pirotu potpisan ugovor o rekonstrukciji 17 putnih pravaca u zoni Koridora 10 1Potpisivanje ugovora u Pirotu Fozo: Z. Panić

Vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Zoran Babić danas je u Pirotu sa predstavnikom izvodjača radova, izvršnim direktorom Kompanije “Trejs Srbija a.d.“ Stojkom Meškovim, potpisao tri ugovora o rehabilitaciji deonica putnih pravaca u zoni Koridora 10.

Te deonice se nalaze na području Grada Niša i Pirota i opština Dimitrovgrad i Bela Palanka.

Reč je o 17 putnih pravaca a vrednost ukupnuh radova je oko 20 miliona evra. Radovi se finansiraju iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj i budžeta Srbije.

Potpisivanju ugovora, pored Babića i Meškova, prisustvovali su gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, pomoćnica gradonačelnika Niša Marina Kostić, predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov i predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je tim povodom zahvalio u ime gradova Niš i Pirot i opština Dimitrovgrad i Bela Palanka na ovom ugovoru koji je danas potpisan.

-Ovo je veoma važan posao za čitav region jer će se rekonstruisati oko 80 kilometara putnih pravaca. To su putni pravci koji su u proteklom periodu dogovoreni izmedju gradova i opština sa Koridorima Srbije. Čekali smo na ovaj ugovor. Nadam se da će radovi biti izvedeni kvalitetno i u roku na zadovoljstvo svih nas u ovom regionu. Zahvaljujem se Koridorima Srbije i zbog izgradnje Sopotske petlje. Njena izgradnja je već dogovorena a izvodjač radova je firma “Integral“ a vrednost radova je 2,2 miliona evra- rekao je Vasić.

Vasić je rekao da će u Pirotu obnoviti putni pravci Mali most – kamenelom Kitka, deonica od manastira Sveti Ilija do sela Rsovci i putni pravci koji Pirot povezuju sa opštinom Dimitrovgrad a to su Slavinja Izatovci i put do Smilovaca.

– Tu je i put ka od skretanja za sela Sukovo do Gornje Držine i od mesta Komje do manastira Poganovo i deo puta od Sadikovg bunara do sela Blato na putu ka Babušnici. Reč je o značajnim regionalnim putnim pravcima- rekao je Vasić i dodao da se početak radova očekuje za petnaestak dana.

Kako je saopsteno, biće rekonstruisane i deonice puta od Niške Banje do Crvene Reke, od Niške Banje do Jelašnice, od skretanja za Bancarevo- most 91 a, Bancarevo-Ploče, Ploče -Crvena Reka, Donja Glama-čvor Bela Palanka, skretanje za Pajež ka Donjoj Glami i deonica Niška Banja- Konjički klub. Rekonstrisaće se i deonica od Sopotske petlje do ulaza u Pirot, zatim deonica Trnski Odorovci- Sukovo, poddeonica Manastir- Komje, Gornja Držina- čvor Sukovo i čvor Dimitrovgrad- ukrštanje sa lokalnim putem za mesto Verzar.

Rekonstrukcijom navedenih deonica unapredjuje se postojeća putna mreža koja povezuje auto put, lokalne i regionalne centre i podiže nivo opšte bezbednosti drumskog saobraćaja. Stvaraju se uslovi i za ekonomski rast i razvoj turizma u ovom regionu, saopsteno je iz Koridora Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari