U Zrenjaninu završena izgradnja pametne zgrade od tri miliona evra 1U Zrenjaninu stanogradnja u zamahu

Zrenjaninsko preduzeće Keramika Jovanović završilo je izgradnju poslovno stambenog objekta u Obilićevoj ulici u Zrenjaninu, u koji je uloženo 3 miliona evra.

Izgradnja je trajala tri godine, a primnjena su savremena rešenja za “pametne zgrade” koja omogućavaju korisnicima da putem mobilnih aplikacija regulišu grejanje, hlađenje, podižu i spuštaju roletne.

– Smatramo da će to biti impuls i za ostale investitore da podignu nivo kvaliteta, jer su naši građani sve zahtevniji. Poslovna klima je značajno doprinela da investiramo u stanogradnju. Sledeći projekat je stambena zgrada u naselju Ruža Šulman – najavio je privrednik Budimir Jovanović.

Ukupna stambena površina novog objekta je 3.500 kvadrata. Lokali zauzimaju 800 kvadratnih metara dok zgrada poseduje 54 stambene jedinice, od jednosobnih do četvorosobnih stanova, površine od 40 do 165 metara kvadratnih.

Na užurbanom stambenom tržištu u Zrenjaninu u toku je gradnja više višespratnica a prema procenama nadležnih, na tržištu će se uskoro naći više stotina novih stanova.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda na području Zrenjanina tokom prošle godine prodato je 1214 stambenih jedinica u vrednosti od 23,2 miliona evra, od čega 433 stana i 781 kuća.

Prosečna cena stanova u 2020. godini je porasla, pa se kvadrat starih stanova prodavao za 650 evra, dok su se novi kretali od 850 do 1300 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari