Usvojena realizacija polugodišnjeg budžeta Požarevca 1Foto: pozarevac.rs

Skupština grada Požarevca, koja je zbog  epidemije  održana u Velikoj sali Centra za kulturu, usvojila je završni račun gradskog budžeta, kao i izveštaj o realizaciji budžeta u prvih šest meseci 2020. godine. Naime, zbog proglašene epidemije i vanrednog stanja završni račun prošlogodišnjeg budžeta grada Požarevca usvojen je u septembru.

Planirani prošlogodišnji budžet grada Požarevca, nakon dva rebalansa, iznosio je oko 5,77 milijardi dinara. Ukupni prihodi u 2019. godini dostigli  su 6,012 milijardi dinara, odnosno prihodna strana oko 103 odsto. Za kapitalne projekte budžetskih korisnika u 2019. godini planirano je oko 2,71 milijarda dinara, a realizovano u iznosu od 1,46 milijardi dinara.

Na istoj sednici je bio je  izveštaj o realizaciji budžeta Grada u prvoj polovini ove godine. Tačno na polovini godine prihodi su ostvareni u iznosu od 45 odsto u odnosu na godišnji plan, rashodi i izdaci sa 29 odsto, dok je neraspoređeni višak novca iz prethodnih godina porastao u odnosu na plan za oko pet odsto i iznosi nešto više od 1,9 milijardi dinara. Investicije su realizovane sa nešto manje od petine godišnjeg plana, a kapitalni izdaci sa 19 odsto. Inače ovogodišnji budžet je planiran je na oko 5,44 milijarde dinara.

Na početku drugog zasedanja Skupštine grada Požarevca, konstantovana je ostavka Darka Mirkovića, člana Gradskog veća zaduženog za Gradsku opštinu Kostolac i mesne zajednice, a Bane Spasović, predhodni gradonačelnik, vratio je odbornički mandat. Potvrđeni su mandati 10 novih odbornika koji su položili zakletvu.

Novi direktor Toplifikacije

Odbornici su za v.d. direktora Toplifikacije izabrali Slavišu Stojkovića koji je rođen 1983. godine u Požarevcu i po zanimanju je diplomirani pravnik.  Stojković je od marta 2019. bio član Gradskog veća zadužen za društvene delatnosti i socijalna pitanja. Na sednici je formiran i novi Gradski štab za vanredne situacije u koji su, pored gradonačelnika i zamenika gradonačelnika, ušli direktori JP, predstavnici vojske policije i sektora za venredne situacije, Crvenog krsta, Doma zdravlja zavoda za javno zdravlje predsednik skupštine i članovi Gradskog veća.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari