Vlast i opozicija u Kruševcu oprečno o današnjem prekidu sednice Skupštine Grada 1Foto: Stanislav Milojković (Arhiva)

Sednica Skupštine Grada Kruševca nakratko je danas prekinuta pošto je u skupštinsku salu ušlo desetak predstavnika Saveza za Srbiju iz tog grada koji su predstavnicima vlasti, u ime građana, predali zahteve protesta „Jedan od pet miliona“ i upitali da li je na dnevnom redu ostavka direktora Gradske toplane Dragana Azdejkovića. 

Gradski odbor Srpske napredne stranke, koja u lokalnoj Skupštini čini većinu, tim povodom je sazvao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da se danas desio „nenajavljeni upad u skupštinsku salu bande Jeremićevih, Obradovićevih i Đilasovih sledbenika“, dok je lokalni Savez za Srbiju u saopštenju za javnost naveo da njegove predstavnike niko nije zaustavio na ulazu u Skupštinu, iako je policija bila prisutna, te da nikakvih ružnih reči, vređanja, ili incidenata nije bilo.

„Gradski odbor SNS najoštrije osuđuje današnji sramni čin neadekvatnog ulaska u Skupštinu Grada bande Jeremićevih, Obradovićevih i Đilasovih sledbenika koji hoće na silu da se vrate na vlast da bi mogli Kruševac opet da vrate u vreme njihovih krađa“, rekao je potpredsednik kruševačkog odbor Srpske napredne stranke Predrag Vukićević na konferenciji za novinare.

On je kazao da SNS najoštrije osuđuje one koji konstantno gube na legitimnim izborima, a vlast i izbornu pobedu traže na ulici, „uz podršku ne svojih sugrađana već nekih stranih moćnika, organizujući demonstracije, nasilje i napade“.

Navodeći da će SNS nastaviti da domaćinski vodi grad, Vukićević je rekao da je „nedopustiv način na koji su verbalno napali odbornice SNS“ i da je „očigledno kakav politički program predstavljaju“.

U saopštenju kruševačkog Saveza za Srbiju i Udružene opozicije Kruševca navedeno je da su njihovi predstavnici danas ušli na zasedanje Skupštine Grada sa ciljem da gradonačelnici Jasmini Palurović i odbornicima predaju zahteve građana koji protestuju, a na koje vlast ostaje gluva i slepa već osam nedelja.

„Iako je zgrada opštine bila puna policije mi smo najnormalnije ušli kako u hol zgrade tako i u salu u kojoj se održava zasedanje, niko nas nije zaustavio niti naredio da izađemo. Odbornicima smo pročitali zahteve i uputili pitanja, nakon čega je predsedavajući odredio pauzu, a odbornici su izašli iz sale“, saopšteno je iz lokalnog Saveza za Srbiju.

Navedeno je i da nikakvih pretnji, ružnih reči, vređanja ili incidenata nije bilo, što pokazuje i snimak čitavog dešavanja, objavljen na društvenim mrežama.

„Po sada već ustaljenoj praksi, Srpska napredna stranka nastavlja svoju kampanju bezočnih lazi, falsifikujući realnost i istinu, nazivajući građane Kruševca koji drugačije misle najpogrdnijim imenima i imputirajući im nepostojeće nasilje i vandalizam“, navedeno je u saopštenju.

Ostavka direktora Toplane Dragana Azdejkovića, koju je on podneo još krajem januara, kako je tada kazao, zbog čestih problema sa grejanjem tokom ove sezone, nije bila na dnevnom redu današnjeg skupštinskog zasedanja.

Predsednik Skupštine Grada Živojin Miloradović rekao je novinarima da će Skupština tu ostavku razmatrati nakon završetka grejne sezone jer ne bi imalo smisla u sred grejne sezone i u situaciji kada se kotlovi popravljaju svakodnevno dovoditi novog direktora koji nema iskustva u tim poslovima.

Mediji u Kruševcu nisu dobili obaveštenje o tome da danas zaseda Skupština Grada.

Bila je obaveštena jedino lokalna Radio televizija Kruševac, koja direktno prenosi zasedanja lokalnog parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari