Vranje: Manja ponuda svežeg povrća i voća 1Foto: Beta/Svetlana Dojčinović

Od kako su zatvorene dve zelene pijace, a rad prodavnica voća i povrća ograičen na popodnevni rad do 15 sati, smanjena je i ponuda svežih namirnicama u nekoliko vranjskih piljara.

Sužena je i ponuda u marketima Idea, Roda i Maksi, gde za razliku od pre desetak dana bile u ponudi veće količine svežeg turskog i grčkog paradajza, mladog luka, kupusa i krastavaca, kao i sveže paprike. Sada su te količine minimalne i radi se o ne svežoj robi.

U lokalnim prodavnicama koje prodaju voće i povrće ima limuna po ceni od 300 dinara, đumbira od 380 do 440, dook se sveža salata prodaje po 25 dinara po korenu, koliko košta i veza crnog i belog luka. Krastava se prodaje po ceni od 160 dinara po kilograma i on je uz uvoza.

Na najvećem gubitku su prodavci sa juga Srbije koji koji prodaju zelenu salatu, veze crnog luka, rotkvice, a imaju izuzetno suženu mogućnost prodaje jer su pijace zatvorene, a zabranjena je ulična prodaja. Slična situacija je i sa mlečnim  domaćim prerađevinama, koji međutim ima dovoljno u lokalnim prodavnicama koje rade samo do 15 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari