Da li nam je žao?

Ostavite komentar

 1. Pa nismo mi bas mimo sveta. Kada su nas bombardovali ne pamtim nesto preveliku empatiju od strane onih koji je sada ispoljavaju prema ukrajincima. Jadni ukrajinci, jadni i rusi koji ginu tamo, a zna se cije je maslo cela situacija,

 2. Autor teksta je sve u pravu osim što nema zaključka da treba da osećamo empatiju prema svim žrtvama, a ne samo prema Ukrajinskim. Da je pomenuo 14000 poginulih u Donbasu onda bi tekst imao nekog smisla, ovako je samo propagandni pamflet.

 3. Šta reči nego samo BRAVO za tekst, posle koga se osećamo toliko jadno živeći u zemlji zajedno sa većinskim nesvetom. Kako bi bilo lepo da se svi spakuju spakuju i via Rusija. Možda bi onda i imali neku šansu ??

 4. U litijama podrške Putinu nije bilo više od 2000 ljudi, a Srbija ima više od 7 miliona stanovnika. Zašto ih đuture sve svrstavate na stranu Rusije? Očita propaganda u nečiju korist.

 5. Da se razumemo, od prababe sam čuo
  „Bolje da me Nemac okupira nego da me Rus oslobađa“!
  Ne volimo mi Ruse, samo se pravimo!

 6. Epmatija, da, to je ono što svet zaboravlja kao i istinu. Elem, ovaj narod očigledno ne poznajete gospodine Kišjuhas. Ima ovaj narod empatije itekako, jer je sam stradao. Ima empatije za narod Ukrajine ali i za narod Jemena, Sirije, Vijetnama, Iraka….Ono što je veoma intresantno jeste da narodi zapadnih zemalja nisu imali ikakve empatije prema našim stradanjima. Setite se svih onij članaka, izjava, poruka poput “ srpske deca se više neće smejati“ do one da smo mi gori od životinja te nas treba sve poubijati. Ni jedna od tih izjava nije bila empatična i nije se odnosila na S. Miloševića protiv koga su se tobož, borili. Sve izjave su počinjale sa „Srbi“. Kišjuhas ljubi zapad i sve tekovine istog, njima nedostatak empatije, valjda, ne zamera. Empatija nije vezana samo za jednu etničku grupu. Generalizacija srpskog naroda nije slučajna, to je pro-zapadni neoliberalni narativ a mi smo za dotičnog i dotične marva. Voleo bhj da čujem da gospodin Hasan Seckati pokaže malkice empatije prema narodu sa kojim živi ili to ne može, pošto je on uzvišeni evropejac, kosmopolita a mi „vlaška marva“.

 7. Zato što nismo spremni da se suočimo sa Srebrenicom,Sarajevom,Kosovom i mnogim sličnim dogadjajima u bliskoj istoriji.Zato što nismo spremni da svoje zločine (zločince)nazovemo pravim imenom i ogradimo se od njih,a ne da ih slavimo.

 8. Autor nekako uspeva da istakne državno organizovane skupove podrške Rusiji, ali ne i skupove podrške Ukrajini koji su bili i pre i posle toga. I, hvala na pitanju, imamo empatije prema narodu Ukrajine – ili, u svojoj generalizaciji, autor misli da par hiljada posetilaca prvopomenutog skupa predstavlja 7 miliona ljudi?
  I šta tačno autor očekuje da mi koji agresiju na Ukrajinu osuđujemo i saosećamo sa narodom iste uradimo po tom pitanju? Koji bi bio pravilan izraz toga? Ceo saosećajući svet zdušno deli objave po internetu i ističe plavo-belu boju po profilima na društvenim mrežama (od čega Ukrajinci imaju tačno manje od ničega) – autoru je to očigledno dovoljno u slučaju zapada, ali ne i nas. Kako bi onda tačno prosečna osoba u Srbiji dodatno trebalo da pokaže empatiju?

 9. Vas štitite urednici, a možda samo nedorasli za svoj poziv moderatori, čast vrlo retkima. Ja se javljam sa kometarima na sadržine Vaših kolumni, ali moderatori me ne razumeju, pa vas na taj način štite Vaše neumno razmišljanje. Inače, osim moći pamćenja, nemate potrebnu moć kognicije, rezovnovanja da bi donosili pravilne zaključke. Molim Vas vratite se na Vašu kolumnu „Sociologija rata“, pokušajte da shvatite šta o tome piše Malešević. Pokušajte razmišljnjem za uzrok rata u Ukrajini, jer je toliko očigledan. A Vi to još uvek niste shvatili. A mogli ste da pročitate šta pišu oni koji znaju uzrok. Ima jedan naslov koji potpuno odgovara mislima mudrog Malešvića, kome se divite. Evo tog naslova: “Treći svjetski rat je počeo, a ovo su izgledi „Novog svjetskog poretka“”
  No i naši Akademici koji su pisali ili podržali Memorandum imaju, kao i Vi, samo moć pamćenja i reprodukovanja. No, ne ono što je važnije – moć ramišljanja i zaključivanja. Znači, nisu problem samo ludaci koji vladaju i upropašćuju Srbiju, već su problem istaknuta elita koja nema moć razmišljna, jer bez svog ulaganja i mentalnog naprezanja lakše životinjari na tuđ račun.

 10. Плаћен текст и класична прозападна пропаганда!!! Сва срећа људи у Србији још увек размишљају својом главом…а ви плаћеници…шта да вам кажем, срешћемо се негде некад!!!

Ostavite komentar

Dijalog

Dobra praksa u Višnjici i Irskoj 10

Dobra praksa u Višnjici i Irskoj

Zahvaljujući medijima i google pretraživaču ustanovili smo da postoji plan realizacije gasifikacije Višnjice. Postoji neki članak pisan krajem prošle godine. Ovo je relevantno nama, jer poslednje dve nedelje imamo reviju građevinskih mašina po ulicama u našem kraju. Srećom radnici i mašine imaju oznaku firme, pa sam opet uz pomoć interneta našla i kontakte ove firme.

Naslovna strana

28. jul 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.