Popovska kultura

Ostavite komentar

  1. Ima tu dosta dvoličnosti u SPCu. I među nacistima je bilo dosta ‘tajnih’ pedera kao npr. Ernsta Rehma (Röhm). Za Hitlera pojedini nemački istoričari kažu da je volio Alberta Špera, tako da me ne bi čudilo da ‘veliki’ homofob Porfirije svake noći uz neku Koenovu ili Azrinu pesmicu zaspi na nećijim tvrdim grudima. Izbora ima o kojem bi veliki Fredi Merkjuri mogao samo da sanja.

Ostavite komentar

Dijalog

Fikcija pravne borbe za Kosmet 10

Fikcija pravne borbe za Kosmet

"Sakupi se četa mala ne junaka biranijeh po obličju i ljepoti već po srcu junačkome." Kad god pomislim na Rezoluciju 1244/1999 i Kumanovski sporazum kojima je garantovan povratak odabranog srpskog osoblja vojnih sposobnosti na Kosmet u broju do 1.000, odmah pomislim na stihove književnika Ivana Mažuranića ali i na filozofsku misao P .P. Njegoša o psu koji želi da se spase od lanaca, a kada se spase, opet se vraća u verige.

Naslovna strana

3. februar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.