Zeleni nacionalizam?

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Autor ne razlikuje nacionalizam od fasizma. Koristi uvredljive termine poput „bogomoljci“…Iz njegovog navodnog akademizma izbija pre svega netolerancija… Zalosno za nekog ko pokusava da druge edukuje. Tekst je pravi politikanski pamflet.

  2. Zahvalujem se gosn Kisjuhasu na ovakvim tekstovima. Bukvalno SNS nikada ne bi imao ovoliku popularnost da nije njega i njemu slicnih. svaki njegov tekst je dva posto glasova vise na kontu AV. Svaki put me prosto natera da idem da glasam za SNAS, bez ikakve motivacije u vidu sendvica.

  3. Četnici nisu bili fašisti, a ni današnji desničari koji se protive NWO i globalizaciji koja uništava našu zemlju. Ako je neko protiv kineske fabrike koja zagađuje njegov zavičaj ne znači da mrzi Kineze kao narod! A her Adolf beše nacional-Socijalista i mnoge njegove ideje(praznovanje prvog maja, ograničenje stanarina, rađanje dece i mimo braka, plaćeni godišnji odmori, prednost države nad privatnim kapitalim) pa delom i ekologija su čisto levičarske. I onaj njegov kolega u SSSRu je imao ideju pošumljavanja/transformacija prirode i progonio Jevreje pred kraj mandata!

  4. Hvala za dobronameran tekst. Objavljen je u pravom trenutku. Poslednje što nam treba su Eko Dart Vejderi.

  5. Danas odavno vise ne citaju liberalni progresivci vec vecinom, razocarani DS i LDP glasaci koji su se prvi prevrnuli na tamnu stranu DJB i Belih (Preletacevica i listica), a sad trabunjaju protiv EU, 21. veka, vakcine, civilizacije

  6. Logično je voditi računa i o ekologiji, ali i sopstvenom narodu i njegovim interesima, to uopšte nije u opreci, a bilo kakav nagoveštaj, tračak brige za sopstveni narod, njegov boljitak, Kišjuhas promptno proglašava za fašizam, rasizam, zatucanost, mačizam, patrijarhat -on stalnim podizanjem moralne histerije i panike pokušava da onemogući pravi dijalog, nastojeći da politički i ideološki spor predstavi potpuno manihejski, po modelu crno-belo, dobro-zlo, lepo-ružno (podrazumeva se da je njegova politička opcija oteletvorenje dobra, progresa, svetla…) a to je netačno, licemerno, infantilno, demagoški, prevarno i odaje grozničav strah od slobodne razmene argumenata.

  7. Podela na levicu i desnicu danas je pase. Glavna podela je na globaliste i anti i alterglobaliste.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Dijalog

Hleba i mleka ima samo u šest ujutru 7

Hleba i mleka ima samo u šest ujutru

O svrgavanju Čaušeskua, sa posebnim osvrtom na učešće tamošnjih Srba u događajima, pisao je u više radova na rumunskom i srpskom Miodrag Milin istoričar u Institutu za banatske studije u Temišvaru.

Naslovna strana

26. novembar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.