Arheološko nalazište

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Upitao bih Borku Prvoborku, zna li ona više o elektroprivredi nego ovaj direktor o arheologiji? Valjda je dovoljno što elektroprivreda nešto plaća i dozvoljava rad arheolozima. Borka bi ukinula elektroprivredu. Dovoljni su nam drva, ugalj i petrolejske lampe.

  1. Шта рећи на овакав коментар, осим оне латинске изреке: Nomen est Omen!

  2. Pročitati samo uvod ovakvog teksta i izneti svoj sud samo na osnovu toga odlika je površnosti današnjih vlstopodržača. ali, tebi objasniti šta je gospođa Pavičević želela da kaže isto je kao i majmuna naučiti da upravlja lansiranjem satelita u orbitu…

  3. Nejasan mi vas komentar .Da li je sarkazam ili potpuni promasaj teme .Druga recenica nije ni promasaj vec samo glupa naravno ako nije sarkazam ali imam velike sumnje da jeste.. .

 2. Divna priča ! Napolju veje, slušam neki izbor jevrejske duhovne muzike i vaša priča, gospođo Borka, a naročito veoma promišljajući epilog, baš mi je “legla“. Hvala Vam za lepo veče !

 3. Hvala Borka. Naš pogled na svet iz ovog ugla je prilično deformisan. Ne mora direktor elektrane da zna arheologiju ali mora da postuje materijalna i kulturna dela koju su nam ostavili naši daleki preci. Divimo se starinama Grčke, Egipda, Tunisa, Turske a ni malo nam nije stalo do naših vrednosti.
  Sve dok tako budemo gledali na arheološka nalazišta, na hiljade naših umetničkih dela naći će se i nalazi se u Evropi. Pokradeni sa naših arheoloških nalazišta, uništeni detektorima koje nik ozbiljno ne sankcioniše, mi polako ostajemo bez svojih kulturnih vrednosti po čemu nas današnja Evropa ceni. Jedino štoje još nenapadnuto to su entuzijazam i ljubav ljudi koji se bave spasavanjem našeg kulturnog blaga, pa i nekog Vimijacijuma.

  1. Samo nije loše izguglati ko je bio dotični direktor i kada je prvi put postavljen. Došao na čelo EPS kao aktivista DS, odmah posle 5. oktobra. Ne znam zašto to nije navedeno jasnije u članku, sigurno je slučajni propust.

 4. Jos je cuveni srpski junak Marko Kraljevic poceo sa iskopavanjem. Vrlo brzo je shvatio da je to besmisleno i odlucio da preleti do Rovina, gde je i poginuo u borbi na strani janicara, seldzuka i drugih, protiv hriscana.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Dijalog

Naslovna strana

3. avgust 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.