Lepi Mića 1Foto: Luca Marziale / Danas

Jedan od čestih gostiju u emisiji televizije Pink „Narod pita“, posvećenoj zbivanjima u rijalitiju „Zadruga“, je njen stalni učesnik Lepi Mića.

Lepi Mića je inače nadimak koji nosi turbo-folk pevač Miroslav Pržulj, poznat po tome što je devedesetih izvodio nacionalšovinističke numere poput pesme „Dražin barjak“ a sada je redovni učesnik „Zadruge“ , čovek od poverenja produkcije tog rijalitija koji „šou“ usmerava u željenom pravcu. Drugim rečima, onaj koji podstiče svađe, spletke, ogovaranja i bahato ponašanje.

Kao takav, Lepi Mića je nezaobilazan i u emisiji „Narod pita“ u kojoj se uz telefonske pozive gledalaca i razgovor sa bivšim učesnicima u studiju analizira protekla sezona „Zadruge“.

U jednu od tih emisija, gde je naravno bio i Lepi Mića u svojstvu gosta, uključio se gledalac koji mu očito nije bio naklonjen.

Počeo je perfidno da provocira Pržulja spominjući i njegovu suprugu.

To je Pržulja razbesnelo te je počeo najvulgarnijim izrazima da vređa gledaoca.

Nakon što je u jednom trenutku i gledalac koji se uključio u program sočno opsovao Pržulja režija je prekinula telefonsku vezu.

U novom uključenju javila se gledateljka koja je upozorila Pržulja da vodi računa jer je u televizijskoj emisiji i da stoga ne upotrebljava neprilične izraze, nazvavši ga pri tome „čovekom u crvenom džemperu“.

Lepi Mića je to ocenio kao provokaciju te je u znak revolta skinuo džemper i ostao go do pojasa u studiju u narednih nekoliko minuta.

Takođe je izneo niz kritika na račun gledateljke, pa je ona pokušavajući da dođe do reči zamolila voditeljku Dušicu Jakovljević da spreči Lepog Miću da izgovara vulgarnosti.

Voditeljka Jakovljević ne samo da to nije učinila već je nalazila i izgovore za Pržuljevo ponašanje odgovorivši da „svako ko zna Miću zna i kako on reaguje i ponaša se u određenoj situaciji“ i da ne želi da se meša dok Lepi Mića vređa nekog ko mu spominje porodicu.

Ispravno i novinarski profesionalno je ne prihvatati vređanje bilo čije porodice, odnosno bilo koje osobe.

Međutim, postavlja se opravdano pitanje zbog čega je Dušica Jakovljević uopšte dozvolila gledaocu da nastavi uključenje nakon provokacija koje je uputio na račun Mićine supruge.

Takođe, kao voditeljka emisije bila je dužna da Pržulju zabrani izgovaranje psovki, vređanje gledalaca a posebno da mu ne dozvoli da se skida u emisiji koja se emituje u 22 sata uveče.

Dakle to je vreme dok su pored televizora još uvek i deca, pa su takvi izrazi i ponašanje apsolutno neprihvatljivi.

Inače, gotovo identične neprijatne situacije dešavaju se i prilikom gostovanju drugih učesnika „Zadruge“ u emisiji „Narod pita“.

Shodno tome, što televizija Pink dozvoljava međusobno vređanje gledalaca i gostiju u studiju, odgovorne za njen programski sadržaj bi zbog toga trebalo najoštrije kazniti.

Ne postoji nijedan izgovor koji bi mogao da opravda nečinjenje po pitanju suzbijanja vulgarnosti neotesanih učesnika „Zadruge“.

Na kraju sa punim pravom se može postaviti pitanje kako je televizija Pink sa takvim „sadržajem“ dobila nacionalnu frekvenciju i da li je članove REM-a bar malo sramota zbog toga.

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari