On upravo podiže maketu Nebeske Srbije u kojoj će neograničeno biti dozvoljeni nesputani seks, turbo-folk i reklame. Nebeska Srbija u Mitrovićevoj verziji i viziji biće stavljena na uvid najširem gledalištu preko brojnih Pinkovih kanala, uključujući prenose uživo, zadržane prenose, i ekskluzivni video nadzor.

Kao gazda ili knez, budući da je Nebeska Srbija osmišljena kao maketa kneževine, Mitrović ništa ne prepušta slučaju. Sam isprobava čuda neviđena u kojima će uživati odabrani za nebeski rijaliti. Vozi čamce, oldtajmere, pušta mlazna odela, gleda reprodukcije Ticijana i Mikelanđela, pokazujući kako je najvažnija poslovna osobina imati infantilnost i znati je upotrebiti. Potrebno je ukinuti i prirodne granice, da može da se skače, leti ili pliva, a i da se ima umetnički doživljaj Renesanse i slobodnog kretanja kroz vreme. Moralne i granice ljudskosti su odavno ukinute.

Doduše, ima onih koji tvrde da ga ne treba precenjivati i da vlasnik Pinka pojma ustvari nema blagog pojma u čemu je učestvovao i još učestvuje. Međutim, bilo je trenutaka kada nije mogao da ne doznaje šta mu je uloga. Nije mogao da ne zna kada su ga u osvit kosovskog rata zvali u kancelariju na Pinku iz Jugoslovenske levice sa naredbom da „da“ izjavu o Kosovu tog dana. Ni kada je Tanjug objavio novi sastav Glavnog odbora JUL bez njegovog imena.

Bilo je i drugih trenutaka i kada se činilo da će mu uloga biti izbačena iz scenarija. Recimo, u aprilu 2002, kada je kasniji svedok saradnik LJubiša Buha Čume bio nezadovoljan „Infotopom“, tako se tada zvao „Nacionalni dnevnik“, pa je svratio do Pinka da se objasni. „Istina je da sam ja bio taj koji je zamolio nadležne organe, državu i policiju da se ne mešaju, jer sam hteo da konflikt, koji je nastao zbog greške novinara Pinka, razrešim sam i mirnim putem. Što se tiče Vladimira Popovića Bebe, on je bio non-stop uključen u kompletan događaj i veoma zainteresovan da stvar reši policija“, izjavio je tada Mitrović.

Ali šta god da se jeste ili nije dogodilo, ko god da je živ ili mrtav, Željko Mitrović se održao na vrhu. Ostao je tu da bi i sada narodu pripremio odgovarajući prateći program dok traje potraga za finalnim rešenjem za Kosovo i za novim spoljnopolitičkim položajem Srbije na osnovu tog rešenja. Događaji u Briselu i Kosovskoj Mitrovici ići će u istoj sezoni sa novim rijaliti formatom Željka Mitrovića. U ovoj sezoni, nemojte sumnjati, dva finala će se poklopiti i vremenski i dubinski – kosovsko i izbor pobednika ružičaste Nebeske Srbije.