Ka tuđim cipelama

Ostavite komentar

 1. Medicina se sve više mesa u ljudsku prirodu ali ne znamo da li smo postali humaniji ili sve novitete zloupotrebimo za malverzacije i materijalu korist.

 2. Svaka cast!
  Oduševio me je tekst.
  Teško je, kada iz bilo kog razloga, žena nije u mogućnosti da zatrudni. I sama trenutno prolazim kroz to i uskoro krećem na vantelesnu. Srećom, u inostranstvu, čak iako ne uspemo sami uz pomoć medicine, ima opcija poput donora pa i surogata.
  Nadam se da drugarica ima dobru mrežu podrške i svaka čast na hrabrosti, istrajnosti i tome što ne prati slepo sistem.

 3. Svakako postoji razlog što je surogatstvo zabranjeno širom zapadne Evrope, uključujući Francusku, Nemačku i Švedsku. Nemoralno je do potomaka dolaziti putem fizičke i psihološke eksploatacije, koju surogatstvo uvek podrazumeva, siromašnih žena iz zemalja „Trećeg sveta.“

 4. Eksploatacija žena iz siromašnih zemalja je prvi problem. Drugi problem je što je u zemljama gde je surogatatvo dozvoljeno, ogroman % dece ostavljene sa smetnjama u razvoju ili fizičkim anomalijama upravo jer ni surogat ni biološka majka ne prihvataju takvo dete pa se planira ukidanje zakona. Ovde nije reč ni o crkvi ni moralu ni nečem trećem. Ovo je statistika zemalja gde je to dozvoljeno. Zato se i ne dozvoljava.

 5. Potresao me tekst jer sam pre dvadeset godina prošla kroz sve opisano. Samo tada nije bilo moguće zamrznuti jajne ćelije. Takođe, sve najgore o centrima za socijalni rad, a o novobeogradskom da ne govorim. Naravno, nismo usvojili dete.

Ostavite komentar

Dijalog

aleksandar šapić foto Miroslav Dragojević

SNS poručio Šapiću – naš si, ali kao da nisi

Možda svesno, možda i nesvesno, deo opozicije koji je tražio razrešenje gradonačelnika Aleksandra Šapića učinio je Šapića, bar naizgled, nešto jačim nego što on zaista i jeste. Do nezainteresovanog dela javnosti došla je verovatno samo vest da opozicija nije uspela da ga smeni.

Naslovna strana

30. novembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.