Pretnje domaćih izdajnika 1Foto: Miroslav Dragojević

Pre neki dan napisao sam ovde osrednji tekst (to su oni što idu između dva super teksta) kako Vučić, kao u sceni iz filma, „uvek na kraju ispadne najpametniji“, to jest, glup.

Dva dana pre toga, u tekstu za Buku, svakoga kome je umesto Srbije na prvom mestu Rusija (ili bilo koja druga zemlja), označio sam izdajnikom Srbije.

Čak sam u istom tekstu pošteno priznao da je reč o ogromnom broju ljudi, ne misleći samo na učesnike litije „Za spas Rusije“, pardon „Za spas Srbije“, već i inače.

Ima ih baš puno.

Pritom svih drugih ima toliko malo, da, ako to u tom tekstu nije bilo jasno, evo sad ću da razjasnim: ostavite nas na miru.

Mi smo beznačajni, samo imamo neka tamo mišljenja.

Koren svake izdaje leži u slabosti države koju izdajnik izdaje.

Tu državu oslabio je Vučić Nejaki, svime što joj je u poslednjih deset godina napravio.

Otud takva masovna, nikada u istoriji viđena izdaja zemlje i zamena novom maticom, u ovom slučaju Rusijom.

Svakako je lakše nego naporno raditi na tome da država koju su izdali postane bolja.

Mislim da konačno možemo da se opustimo i da oni koji su napokon našli svoju novu majku mogu da prestanu sa maltretiranjem nas ostalih, malobrojnih slepaca, koji smo samo želeli jaku, demokratsku, civilizovanu i miroljubivu Srbiju.

Nema više potrebe lupetati da smo drugosrbijanci, autošovinisti, izdajnici i strani plaćenici. Verujte mi. Toliko vas je, čega se plašite? Mi smo potpuno bezopasni.

Baš ispod teksta o „glupom“ Vučiću na mom Fejsbuk pejdžu, pojavio se komentar jednog od izdajnika i to, parafraziraću, jer sam ga blokirao: „Nosi kačket“, piše i zaključuje „to je američki zaštitni znak.

Izdajnik, dakle.

Nadam se da će se ‘slučajno’ okliznuti o krv homoseksualaca na njihovoj paradi i ne mogu da se setim dalje… dobiti sidu, odrati kolena?“

Prvo, stetson je američki zaštitni znak, mislim da sam čak i Putina video s kačketom na glavi, drugo, čoveče, to što podržavam gej paradu, ne znači da ću na njoj biti, jer nisam gej, a i da jesam, klonim se gomile.

Dalje, nisam ja izdajnik, nego ti.

Okej?

Budi ponosni izdajnik, kao recimo četnik Koste Pećanca ili ljotićevac.

Izdaju zemlje ovolikih razmera ne mogu ni da osudim, mogu možda Vučića da okrivim za nju, ali nije to poenta – samo sam hteo da utvrdimo činjenično stanje i nastavimo dalje, u bratstvu i jedinstvu.

Čak i Putin dozvoljava ponekom protivniku njegove politike da ostane živ, a vi biste da se ja klizam po gejevskoj krvi, što implicira na to da će je biti prilično.

Umesto da im budete zahvalni, što su, zahvaljujući njihovoj paradi, stvari u Srbiji konačno došle na svoje mesto.

Na trenutak osetio sam unutrašnji mir kakav nisam još od oslobođenja Beograda, 1944.

Ali, vi biste, izgleda, ipak, sve da nas pobijete.

Da li će nas država koju ste izdali braniti?

Ah, da, ona više ne postoji.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari