Skupštinska hronika 1Foto: Radenko Topalović

Dragi čitaoci, čitate vanrednu skupštinsku hroniku, tamo gde joj je i mesto, na poslednjoj stranici najuglednijeg lista u zemlji! Sve se pušilo u ovoj radnoj nedelji! Razjedinjeni poslanici razjedinjene opozicije ispostavili su ujedinjeni zahtev za vanrednim parlamentarnim i beogradskim izborima.

Gotovo istovremeno (budimo sasvim precizni, dan ranije), iz vrha režima počele su da cure informacije o tome kako će parlamentarni i lokalni izbori biti raspisani za decembar! Narod je bio zbunjen! Delovalo je kao da opozicija i režim igraju dupli pas, međutim, to nije tako, već još gore, jer režim neće dati beogradske izbore, ali sve ostale hoće!

Vanredni beogradski izbori će izgleda ostati na „dođem ti“, što je okej, jer su, od istorijskog sastanka NJegove Niskosti i Dragana Đilasa, oni već godinu i po dana na „dođem ti“, pa mogu tako sve do kraja mandata bradate godzile. Zašto prekinuti rušenje Beograda kad već tako uspešno ide. Opoziciji su bitni parlamentarni izbori! Zbog čega?

Da li je opozicija krišom, da niko ne vidi, proteklih meseci marljivo radila na pravljenju mreže kontrolora, koji će da se bore protiv izborne krađe, ili je opozicija u fazonu, petnaest posto – nije loše, nama još četiri godine para iz budžeta, a što se građana tiče, ako su trpeli ovolike godine, mogu barem još toliko, svima super.

Rad Skupštine bio je nikad efikasniji! Doneto je između deset i sto šezdeset zakona, za samo dva dana, zahvaljujući neviđenom opozicionom pritisku, koji je napravljen urlanjem i duvanjem u vuvuzele! Da bi malo opoziciji popravili imidž, režimski degenerici su u Skupštinu poslali policiju, koja je najpre napravila kordon između vlasti i opozicije, a zatim je branila opozicionim poslanicima da uđu na ulaz na koji su oni hteli.

Koji su zakoni doneti, nemamo pojma! Trebaće nam više vremena da pročitamo njihov spisak nego što je Skupštini trebalo da ih izglasa. Za mim nedelje zadužena je Čale, koja je kreštala na opozicione poslanike. Za orlušinu nedelje nezvaničnim glasanjem naših čitalaca proglašen je Orlić, a za ljubavni trougao nedelje Ćuta, Zelenović i Miketić!

Ljudi moji, ovo nije moguće! U stvari, očigledno jeste! Idemo na izbore, za koje maltene ni SNS nema vremena da se spremi, a na kojima će vlast na lokalu i pokrajini očigledno ostati u istim kandžama. Na parlamentarnim izborima možemo očekivati rast proruske desnice, a beogradski izbori su do zaključenja ovog broja i dalje na „dođem ti!“.

Raduj se, Srbijo! Imaš razonodu naredna tri meseca! Za kraj hronike mali predizborni saveti: imate četiri izbora – da glasate za režim, za desničare, za opoziciju ili da ostanete kod kuće. Koliko god delovalo da ne postoji, izbor je veoma lak – za opoziciju (osim ako vam je dom predaleko od izbornog mesta). Srećom, pa će na izbore ići u jednoj koloni (smeh).

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari