Upoznajte Milicu Ranković 1

Protesti su osnovno ljudsko pravo, barem ih ja tako doživljavam. Malo mi, priznajem, smeta to što se ti protesti organizuju pod sloganom i „hodalicom“ na kojoj piše – Vučiću, oslobodi Šabac. Priznaćete da je glupo da predsednik države „oslobađa“ neki grad. Na taj način ne samo da priznaju da su nesposobni, ti naprednjaci šabački i traže pomoć supermena, već i pokazuju svu svoju nemoć kopirajući građanske proteste koji su, doduše, malo zanemoćali tokom letnjih meseci.

U velikoj meri pokazuju i svu surovost naprednjačke filozofije u Srbiji, jer su pored toga što su u obavezi da obezbeđuju za doček stranih predsednika i mitinge svog šefa, sad su u obavezi da po kiši i vrućini obezbede i nekoliko desetina svojih članova za protest u sred radnog vremena, ali ne i sendviče. Na tim protestima svakodnevno se za mikrofonom smenjuju direktori javnih ustanova i preduzeća u Šapcu koja se nalaze pod republičkom upravom – bolnica, Elektrodistribucija, Pošta, Telekom, Nacionalna služba za zapošljavanje, razni fondovi…

Ne znam kako pravdaju te izostanke usred radnog vremena. Možda su na odmoru, možda uzmu slobodne dane, a možda ih jednostavno boli uvo, jer je njihova partija iznad svakog pravila i zakona u Srbiji i dužni su njoj da služe i da se pravdaju. I da se ne lažemo, na tim mestima se nalaze samo zbog toga što ima je ta partija to omogućila. Ali, da polako dođem do suštine. Ne beše to davno kada se Prvorođeni latio pera i napisao autorski tekst u kojem je opoziciju optužio da deli narod u Srbiji na elitu i prostake pripisavši sve zlo ove Srbije njoj na njena nejaka pleća.

Biće, međutim, da nije baš tako kako su to lepo složili neki igrači u glavi našeg Prvorođenog da su naprednjaci fini i normalni, a opozicija odvratna, da vređa i da deli Srbiju. Stigosmo tako do Milice Ranković, gradske odbornice SNS u Skupštini grada Šapca i jedne od govornica na protestu „Vučiću, oslobodi Šabac“. Ta žena je usred radnog vremena, u centralnoj gradskoj ulici, u kojoj ima puno dece, obraćajući se gradonačelniku Šapca i gradskoj vlasti, izrekla sledeće bisere:

– „Mi imamo hohštaplere jedne najobičnije“; „Oni su obično – ništa“; „Oni treba, svi zajedno, da idu u te kese sa đubretom i da se izbace iz ovog grada“; „Skote jedan, bezobrazni i nevaspitani“; „Taj jadni čovečić“; „Sramu jedan bezobzirni, idi iz ove države“; „Marš iz ovog grada i ove Srbije“; „Izlazite napolje iz naše države, iz našeg grada“; „Možete da idete kod Šiptara“.

Radi se o citatima, dostupim na YouTube, koji su brzo postali viralni i verno preneti tako da za gramatiku i pravopis odgovornost snosi Milica Ranković. Elem, otera Rankovićeva sve one koji ne misle da Srbija krupnim koracima, ali polako, hita u bolju budućnost u tri lepe šargarepe. A ko je Milica Ranković? Iz poštovanja prema jednoj svešteničkoj odori, neću ovde napisati ono što zna ceo Šabac i okolina, to u ostalom i nije važno, ali važno je nešto drugo.

Za Milicu Ranković svi u Šapcu znaju da je završila trogodišnju srednju školu, u vreme kada se srednje škole završavaju, a neki zli jezici tvrde da je ponavljana jedan razred u osnovnoj školi. Ono što svi u Šapcu ne znaju to je – koju je školu završila u međuvremenu, pošto je pre nekoliko meseci postala savetnik u šabačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje. Nešto ste se iznenadili, začudili? Zvuči poznato? Slika i prilika naprednjačke Srbije.

Iskreno, moram da priznam da se ja te žene plašim. Ona kada bi sutra bila u prilici da odlučuje i bilo čemu u Šapcu, verujem da bi tuđu krv prolivala. Ta i takva danas rečima proteruje ljude iz Šapca i mogu samo da zamislim šta bi radila da sutra pobedi na izborima. A naprednjaci su čudna sorta, tako da očekujem njen dalji napredak. Kada je pre neku godinu jedan moj kolega iz Šapca otkrio da je jedan od poverenika SNS u Šapcu dr Aleksandar Pajić nešto muljao na Fakultetu za fizičku kulturu, u vezi sa svojim polaganjem ispita iz plivanja i otvoreno iskazao nevericu da dotični uopšte zna da pliva, taj doktor odbojke je iz Srednje medicinske škole u Šapcu avanzovao na mesto pomoćnika ministra za obrazovanje, a sada je isto neki savetnik u tom ministarstvu.

Zvezdana je budućnost Milice Ranković, garant, samo da Prvorođeni malo bolje čuje za nju. A mi koji se ne slažemo sa ovakvim sistemom vrednosti i vlasti moramo ozbiljno da se zamislimo nad sudbinom ove zemlje i da reagujemo veoma brzo i odlučno, jer ako to ne budemo uradili, te Milice Ranković će izvesno biti budućnost Srbije.

#izVucicemose