1968. vs. 2018.

Ostavite komentar


  1. A sad, g-dine Samardžiću, bio bi red da, makar iz tadašnjih novina, pro/nađete ijedan dokaz/argument za Vaše „tvrdnje/teze“, jer naprosto nijedna nije tačna (da ne kažem da lažete) i siguran sam da to vrlo znate!

    1. E, sad, gdine dokazite, makar i jednim izvodom iz tadasnjih novina, da profesor nije u pravu.Ili je teret dokazivanja na onome, koji je napadnotili onome koji napada.Svedok sam svih dogadjaja i ajd sad dokazite, ko je u pravu.Necu da kazem da lazete, al naprosto, pojma nemate o istini.Mada je i istina relativna..Jedino je filozofska definicija priblizno tacna “ Istina je najveci moguci odraz objektivne stvarnosti (materijalna istina) u ljudskoj svesti“.Jel sad treba da dokazujemo sta je istina?

      1. E, sad, g-dine Ziki, (samo povodom dva „detalja“) kao učesnik znam da nisu „profesori studentima nametnuli pozive na više staljinizma, i manje sloboda“ – nasuprot, uglavnom se nisu mešali, a njihova tadašnja ideologija je bila antistaljinistička (i antikapitalistička, naravno) – i na Filozofskom, akademijama i još četiri fakulteta nije se igralo „umesto Hendriksa Kozaračko kolo“ (na njima je studenstki pokret trajao sve do početka 1975), i nisu isti profesori ni „kreirali … sve aktuelne nakazne politike“, a sve to Samardžić vrlo dobro zna! Uzgred, studenti jesu bili protiv privredne reforme, ali je nisu oni zaustavili (nisu imali takvu moć), zaustavili su je oni koji su imali vlast!

  2. Samardzicu (Nikola) niko tebi ne brani da slusas tu homo muziku, al pusti ti nas batice da mi slusamo Sergeja Vasiljevica Rahmanjinova, Nikolaja Andrejevica Rimsko(g)-Korsakova, Petra Iljica Cajkovskog, Svjatoslava Teofilovica Rihtera i ostale LEGENDE Ruske i (hteo ti ili ne) svetske Klasicne Muzike !! A tebi nek ostane tvoj elton dzon.

Ostavite komentar


Dijalog

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.