Uobičajeno beogradsko jutro kvare penzioneri kojim svojim „senior“ karticama uklanjaju sneg sa raskopanih ulica.

Gradonačelnica Irena Vujović glumi jelku u Knez Mihailovoj; predveče ide u Mladenovac, gde će na gradskom trgu da šljašti naredna tri dana.

Aleksandar Vučić na Andrićevom vencu, koji je, kako je i obećao, napustio i preselio se u skromni kabinet u Palati Srbija, prima – sebe.

Ivan Radovanović, niže dole, u Nemanjinoj, priprema obraćanje javnosti premijera Gorana Vesića: „Čujte, grobarske pičke…“ vrišti iz prvog reda napisanog govora.

Ivica Dačić peva u motelu „Kod Ere“ na Ibarskoj!

Marko Đurić imenovan za prvog ambasadora Kosova u Beogradu!

Vladimir Đukanović, predsednik Prekog ustavnog suda, odbacio optužbe da je i rad masonske lože „Viteški predsednik Aleksandar Ujedinitelj“ transparentniji od rada institucije na čijem je čelu i podsetio da za vreme prethodnog režima apsolutno niko nije ni znao da ovo telo uopšte postoji.

Uoči poslednjih parlamentarnih izbora, lex specialisom je naziv Skupštine Srbije preimenovan u – Zadrugu Srbije. Prvi potez dr Marijana Rističevića, predsedavajućeg novog saziva Zadruge, bio je da ukloni figure konja na ulazu u Zadrugu: otkako je zabranjen Tviter, tamo od osam do 16 h, propeti na zadnje noge, dežuraju Nebojša Krstić i Dejan Vuk Stanković!

Gradska izborna komisija Beograda verifikovala je četiri liste za predstojeće gradske izbore: prva na listi je vladajuća „Srpska napredna stranka – Zato što volimo Aleksandra Vučića“, a slede je opozicione stranke: „Srpska radikalna stranka – Zato što volimo Aleksandra Vučića“, „LJubiša Preletačević Beli – Zato što volimo Aleksandra Vučića“ i „Dr Muamer Zukorlić – Zato što me voli Nenad Prokić“.

Na Savi, na mestu gde se Stari most „ljubio“ sa desnom obalom, u koloni čeka nekoliko hiljada ljudi. Oni su još marta 2018. godine kupili karte za moderni „mercedesov“ katapult koji će ih prebaciti na levu, novobeogradsku obalu: „Ikarbus“ kasni sa isporukom.

Aleksandar Jovičić, predsednik Gradske opštine Palilula, na samitu metropola u Šangaju izazvao incident: posle polemike sa kolegom iz Pekinga čiji je metro veći, pekinški ili palilulski „Metro“ na Zrenjaninskom putu, demonstrativno napustio kongres.

Počela sa radom prva linija metroa Makiš – Ada Huja. Građane autobusima teraju do Makiša, odakle ih, odvezane, prebacuju na ekskluzivnu destinaciju. Metro funkcioniše samo u jednom pravcu tako da trenutno na Adi Huji boravi oko 700.000 građana koji će se, gotovo je izvesno, najkasnije u narednih 10, možda 20, dobro – eventualno 30 godina, vratiti domovima. Vozove koji stižu na Adu Huju Aleksandar SPS Antić rastavlja na licu mesta i transportuje do Jagodine, gde ih Dragan Marković Palma sklapa i isporučuje direktno Makišu.

Milutin Folić, gradski arhitekta, uspeo je da instalira lift do vrha „Pobednika“ na Kalemegdanu, gde građani, sa posebne platforme, imaju prilike da kroz teleskop posmatraju zamišljenu liniju žičare koja vodi od podnožja Kalemegdana do Jupitera.

Miša Vacić, načelnik Komunalne policije, smenjen nakon što je pogrešno razumen da bi trebalo do glave šišati Rome, novinare i strane plaćenike! Nije mislio – do glave! Za vršioca dužnosti imenovana Milica Zavetnica.

Zvezdan Terzić snimio rimejk filma „Kum 3“: Aja Jung maestralna u ulozi Majkla Korleonea; zapaženu rolu odigrao i Svetislav Bule Goncić u ulozi njene obudovele žene.

Posle poraza u polufinalu ABA lige, od FMP-a koji vodi Nebojša Čović, Nebojša Čović, prvi čovek FFMMPP-a, ukrao pehar namenjen šampionu i ugravirao ime FFFMMMPPP-a, koji je prošle godine u finalu ubedljivo poražen od FFFFMMMMPPPP-a. U ovogodišnjem finalu sastaju se FMP-a koji vodi Nebojša Čović i FFFFFMMMMMPPPPP Nebojše Čovića.

Na mestu onomad slučajno spaljenog Depoa u Bulevaru kralja Aleksandra otvoren hotel: „Vesićev džepo“!

Na nekadašnjoj deponiji u Vinči, Siniša Mali podigao 24 velelepna hotela čudnog naziva – „Deset posto“!

Baš juče, na potezu od fontane na Slaviji, do bivše Železničke stanice, celom dužinom trase, osvanuo džinovski sunđer. Aleksandar Vučić, predsednik koalicije Srpske napredne stranke, tvrdi da je reč o poklonu Beogradu koji je donirala Marina Abramović, umetnica performansa. Oba opoziciona medija, međutim, izveštavaju da je reč o komunalnoj, a ne umetničkoj instalaciji i to potkrepljuju činjenicom da je, uprkos prelivanju fontane, nivo Save u toku dana spao za 40 cm.

A Ana Brnabić?

Hvala što ste mi postavili to pitanje!

OK, jeste Srbija bajka nepojamna, ali teško da bilo ko normalan može poverovati u ovo.

Mada, kad nešto razmislim, teško da je iko normalan mogao i pomisliti onog 5. oktobra da će Vulin jednog dana biti ministar odbrane, Ivica Dačić premijer, Toma Nikolić predsednik, a Aleksandar Vučić i jedno i drugo i treće.

Ne istovremeno ali i istovremeno, ako me razumete!

Zato – pamet u ruke 4. marta!

P. S. Ovaj tekst pisan je šest dana nakon što se poslanik vladajuće stranke javno izvinio javnosti, jer je oklevetao lidera opozicije, koristeći neproverene informacije iz tabloida. Da, radnja se dešava u Britaniji.