Đilasov i Ponošev karakter VS Lazovićev, Ćutin, Savin…

Ostavite komentar


 1. Kako je bled tekstić bez ratnih zločina i genocida! A karakter? Kako kažu fudbalski intelektualci: pokazali smo karakter. Neka i pobrojana gospoda iz gornjeg teksta „pokažu karakter“ ili, možda, ipak, vrebaju „zavetničko“ ministarsko mestašce.

 2. Svakako da je stvar izbora i karaktera pojedinca, stranke ili grupe građana.
  Izbor postoji da li i karakter?

 3. Čemu ovaj članak?
  Autorka misli da je genijalna ako koristi negativne definicije „nije antidemokratska“?
  Sluđivanje ionako nesigurnik birača je loša priča.

 4. Ko misli da će na ovim izborima ostvariti svoj interes taj će izaći!Profesorka ima nadu da će ako njeni pobede dobiti poziv bar za savetnicu a zašto ne i u vladu!

 5. Ni najčvršći karakter nema šanse protiv bezkarakternih likova u opoziciji i u vlasti.
  Naivno je verovati da će izlazak na izbore pod istim uslovima doneti uspeh.
  Ko izađe, daće legitimitet sadašnjim vlastima i to je sve.
  Nije u pitanju karakter nego pamet – nije viša matematika nego prost račun.

 6. Izbore? Pa sve je namešteno unapred. Videlo se to i 17. decembra. Dokle god opozicija bude pristajala da izlazi pod ovakvim uslovima ništa se ne može promeniti. Pravo je pitanje zašto oni izlaze na izbore koje ne mogu da iskontrolišu, jer nemaju dovoljno kontrolora i niko ne postavlja pitanje što je birački spisak pod kontrolom MUPa. To nije slučaj ni u jednoj drugoj evropskoj zemlji. Birački spisak je pod kontrolom nezavisne institucije u kojoj vlast nema većinu.
  Posle rušenja Miloševića, OTPORa i svega što smo preživeli devedesetih neverovatno je da niko ne koristi ta iskustva u borbi sa totalitarnim režimom iz čega ili je oppzicija nezrela i nesposobna ili neki rade za režim – samo su te dve opcije na stolu.

 7. Ne zavisi od karaktera. Zavisi od strategije koju niko nema, nego koju god im udicu Vučić baci oni zagrizu. Cela nova generacija političara jedino zna da priča da je vlast loša što svi znamo. Kao opozicija za 8 godina ovi što izlaze na izbore nisu uspeli da organizuju ni dovoljno kontrolora da pokriju izborna mesta u Beogradu. Toliko o njima koliko su sposobni. SNS vlada jer je sa svojim brutalnim totalitarnim metodama ruske KGB škole dobro organizovana i ima lojalne ljude za razliku od opozicije koja je nivou početnika.

 8. Mogućnost promene vlasti u Srbiji na izborima, ekvivalentna je Belorusiji!

 9. Vajo, ne lupetajte. Kakva Vlada na lokalnim izborima?
  Uvek ima izbora, pa makar i ne bio idealan.

 10. Retko (verovatno namerno) nerazumljiv, neorganizovan, nestruktuiran i konfuzan tekst, pun uzajamno iskljucujucih logickih postavki… Vidi se da autor nece ili nije dovoljno hrabar da izadje na cistinu sa jasnim mislima i porukama, vec sedi na ogradi sluzeci se tehnikama „i hocu i necu“ i „nit smrdi nit mirise“ tako da ga niko ne moze uhvatiti za rec – jer nema jasne reci. Tuzno je da, verovatno, ni samom autoru nije jasno sta je pisac hteo da kaze…

 11. Pokušaj da se uzdigne iznad situacije i mudrije, a da se ne vidi navijački stav, gospođe, koja je realno anarhista. Besmislen tekst.

 12. Gomila pogrešnih premisa, ali na to smo kod autorke navikli:
  – u Srbiji nema fašističkih stranaka;
  – „homofobija“ je reč koja ništa ne znači i izmišljena je zbog propagande – to što se neko ne divi LGBT, i nije spreman da kleči pred njima je legitiman stav;
  – antidemokratska nije ni jedna stranka koja izađe na izbore, ako pozitivni izborni zakoni nisu međunarodno osporeni;
  – niko ne „obožava“ ratne zločince, samo ne veruje u montirane laži koje dobrim delom šire i neke medijski angažovane ličnosti;
  – „gaženje“ manjina u Republici Srbiji ne postoji kao opšta pojava, manjine su u Srbiji najzaštićenije u ovom delu Evrope, i ima ih najviše;
  – ako se pod „maltretiranje drugog i drugačijeg“ autorka opet vratila na LGBT, onda se bespotrebno ponavlja, i očigledno da samo nabraja da bi popunila kvotu.

  Dakle, tekst je pun paušalnih i neutemeljenih tvrdnji, i samim tim je narušena autorkina mogućnost da iz osnovnih postavki donese kvalitetne zaključke. Suštinski, opet je neka vrsta pamfleta protiv srpskog društva, upakovanog u oblandu izbora. Gđa Čongradin bi zaista mogla malo da odmori od netrpeljivosti prema Srbima, nije dobro za mentalno zdravlje u tolikim količinama.

 13. Nažalost u Srbiji je politički život večan.
  Taman se obradujemo da smo se oslobodili
  nekog političara kad eto njih opet u novim
  strankama za izbore. Da agituju, analiziraju,
  presuđuju, tumače svetske krize i menjaju
  istorijske činjenice.

 14. Gospo Vodinelić, razumem vas, penzija je penzija kao i moja, 50% od plate koju sam imao.
  A i da je 30 % od negdasnje plate necu izaći n.a. igrokazu srpskih izbora.
  Jer,
  kod srba su ozbiljna samo 2 životna događaja: ROĐENJE i SMRT.
  Jer, u njima NE UČESTVUJU.

 15. Profesor sam u penziji i meni vređa inteligenciju da izlazim na još jedne izbore koji su farsa. Dokle god se opozicija ne ujedini i ne prestane da ulazi u prljave igre i nameštaljke vlasti promena nema. Zato čika Milutin ostaje kući ovaj put.

 16. U Srbiji nema karaktera umro je davno.
  Sjajan tekst
  Legalizacija AV vlasti je prava reč. Nema veze sto se kralo na izborima

 17. Za mene je stvar jednostavna – ne izlazim jer nemam za koga da glasam.A uvek sam izlazio.Dakle , nije do karaktera nego do ponude.

 18. pitanje za autora teksta -Ako imaš karakter zašto ne prozoveš ambasadora Hila za sve ovo što je uradio oko izbora ?Stvar karaktera zar ne ?

 19. Nije svako čije se mišljenje ne slaže sa tvojim fašista. Niti reč fašista ima to značenje koje ti misliš.
  Što se izbora tiče, ovo nisu izbori, jer je rezultat unapred određen. Davati legitimitet vlasti, bez imalo šanse da se bilo šta postigne, je veoma štetno po ovo društvo.

 20. „nisu bogati, nemaju ništa maltene“.Pa,zamislite koliko godina treba ovim ljudima da budu na vlasti da bi postali ono sto nisu!?

 21. Moj predlog:da se odrze izbori samo opozicionih stranaka i da se vidi gde je ko.Posle toga da se organizuju sveopsti izbori svih politickih stranaka.I da se kradji,zauvek,stane na put!

 22. „Nema izbornih uslova“,ne izlazimo na takve izbore.Super,pustite ove iz SNS-a,da pustoše i ruše još četri godine,ej,nije to malo.Nemate uslove,borite za uslove,a ne debela ladovina i pustite one koji ne mogu da trpe „zulum“jos četri godine,da se bore.

 23. Osnovno pravo i duznost svakog gradjanina demokratskog drustva je da bira i bude biran u uslovima zakona za taj proces.Dakle,svi na izbore.

 24. Prvoi prvo objavite mi komentar, a drugo je što ovde pišu dosta njih koji su prespavali 4 meseca posle 17. decembra 2023. godine i što pominju nešto što ne piše gospođa Čongradin! Reč fašizam upotrebljavaju Ana, Aca, Jovanov, ‘Pinkovci’ i drugi Toalet novinari kada sebe pokrivaju, a ostalom svetu prišivaju taj pojam i pridev!

 25. Ja imam jedan veoma praktican predlog. Predlazem da svi gradjani srbije postanu clanovi SNS-a, i onda nece biti problema. Svi ce imati zaposlenje, stanka ce svima pomagati, nece biti sukoba i svadja, i sve vreme i napor ce moci da se uloze u izgradnju Srbije za dobrobit njenih gradjana. Nece biti potrebe za izborima, i zamislite vreme i novac koji bi se ustedio??? Sta kazete??

 26. Nema opozicije. I ne treba nam ni ona ni “ karakter- profisuri”. Samo i jedino nam treba sto hiljda obespravljenih i srčanih boraca( moze i bez ovakvih studenata), koji ce vladi i opoziciji pokazati vrata. Hvala i tacka.

 27. Samo mi kažite zbog čega stavljate Ponoša i Đilasa u isti koš? Prvo,Ponoš nije bio na vlasti niti član Demokratske stranke. Ušao je u politiku nakon penzionisanja. Drugo, da li zaista mislite da su Lazović, Aleksić,Parandilović i Grbović ozbiljniji političari od Ponoša,Đilasa i Jovanovića. I na kraju,navedite bilo kakav dokaz da je Ponoš ikada sarađivao sa SNS.

 28. Indikativno je da novinari pod okriljem United Media svoju ostricu usmeravaju ka opoziciji koja izlazi na izbore cak, moram to reci, vise nego prema rezimu.
  Rezim dobija komplimente da „maestralno“ vodi kampanju. Kakva je svrha u tome da demotivisete birace da ne izadju na izbore samo u Beogradu, gde je opozicija pobedila na izborima u decembru? Kome to odgovara?

 29. Komentari su pravo ogledalo mentalnog „zdravlja“ grupacije građana koja: 1. sve o svemu zna 2. koristi diskvalifikacije a ne činjenice 3. najčeŝće ne razume o čemu se radi. 4.Teŝko je sve to svariti. 5. I glup sam ŝto sve to čitam. Neću viŝe, časna reč.

 30. Не могу они Ђиласу ништа, он и Понош су управу 1000%!

 31. Nije pitanje karaktera vec inteligencije i pamcenja. Pitanje karaktera je za stranke koje izlaze na to sto lici na izbore 2.06. Zna se sa ce izlaznost biti manja i da opozicija nema sansu, ja se pitam zasto izlaze?

 32. Браћо Срби, ви живите под тоталним диктаторством психопате. И не знате наћи спаса. А можда вам и не смета?

 33. Снежо, мокри смо, сунце греје но пропали смо, ни спаса нам неће нити ни на видику ако барем не понесемо кишобране.

Ostavite komentar


Dijalog

Zemlja se ne prodaje 10

Zemlja se ne prodaje

Ono što je svaki zemljodelac s početka 20. veka znao, da se zemlja ne prodaje, to ne važi za mnogobrojnu političku elitu s početka 21. veka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.