E sad, da je Milutina smenila nenarodna Vučićeva vlast, zacelo bi se se podigli donebesna dreka, kuknjava i lelek, ali pošto je Petrovića smenila „naša“, (oksi)moronska „opoziciona vlast“ Opštine Stari grad, smeni se progledalo kroz prste. Ako vas, znatiželjne kakvi ste, interesuje zašto je Petrović smenjen, pravovremeno i objektivno ću vas informisati da je zglajzao zato što je dao otkaz nekom Parobrodovom dužnosniku, savatanom, sa sve dokaznim materijalom, u nekom žestokom nepočinstvu.

Ako vas interesuje zašto je, ako je već tako, zglajzao Milutin, a ne dužnosnik, znajte da je to zato što je – tvrdi gradska legenda – savatani dužnosnik bliski pajtaš predsednika SO Stari grad, izvesnog N. N. Bastaća. A ako vam sad padne na pamet – a bezbeli hoće – da mi spočitnete kako navraćam vodu na Vučićevu vodenicu, znajte da ste me loše „pročitali“, jer to nije ono šta ja radim, ja samo (džaba krečeći) pokušavam da vam nacrtam da smo svi mi, „obični“ građani Srbije, najobičnija lovina u srpskoj džungli u kojoj se predatori bore protiv aliena i da – što reko film – ko god da pobedi, mi vazda gubimo.

Prelazimo na sledeću tačku dnevnog reda. U subotu je u prestonoj velekasabi upriličen građanski protest pod epskim sloganom u osmercu – „Stop krvavim košuljama“. Bio je to dovoljno jak razlog da stisnem muda i uključim TV iako to, strogo uzev, nisam morao učiniti jer sam sve što sam video već najmanje stotinu puta video. Video sam dakle masu osoba muškog i ženskog pola – čiji broj varira od 25 (po Pinku ), 250 (po RTS-u) do 250.000 (po opozicionim procenama) – koji alačući nosaju barjake i transparente, očigledno (nespontano) napravljene u istoj radionici.

Da Vlasi ne bi primetili da su seratori u prve redove borbe protiv predatora isturili lakoverno i goloruko građanstvo, da bi se, nadalje, stvorio privid da se protestuje u građansku, a ne političarsku korist, vodeći seratori su saborno doneli odluku da na skupu govore nestranačke ličnosti, Mirjana Karanović, Duško Vujošević i moje kumče, Bane Trifunović.

Govorio je, međutim, samo Bane. Zašto? Zbog srpske nesloge, eto zašto. Ispostavilo se, naime, da Mirjana i Duško nisu bili po volji nekim od rogova u koalicionoj vreći, pa se sve svelo na Baneta, koji bi bio bolje uradio da je – umesto što je vadio trnje iz seratorskih mindži – presedeo sa društvom u nekom kafiću. U neko doba pažnju mi privuče jedan naočiti građanin u centru TV pažnje. Beše to građanin Đilas, Dragan, sa pištaljkom okačenom oko vrata. Jednom je – bezbeli računa Đido – pištaljka rešila stvar, zašto ne bi još jednom. LJudi moji, sveti je off na daljincu.