PUNKT

U palati Mezeberg, severno od Berlina, danas se iznenada sastaju nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik sve Rusije Vladimir Putin.

Ama, bre, nikako da počnu – ona čeka lieber Freund Aleksander, on Sašenjku galjupčika.

A galjupčik sa v.d. pomoćnikom zamenika starojka Donalda Trampa.

KRETENI

Srpska opozicija se raspištoljila po mondenskim letovalištima, plažama, kruzerima, kockarnicama, po ekskluzivnim sastajalištima raznih agentura s elementima inostranosti, planduju na svojim jahtama, gliserima, belim lađama – ni brigeša ih za srpski narod i njegova vekovna ognjišta, za našu junačku istoriju, identitet i ćirilicu.

Ko još sebi može da priušti letovanje u Visokim Dečanima kao Sava Janjić?!

TETKA

Ko može da zaboravi porodičnu tetku ministra vojnog Aleksandra Vulina? Ta draga žena dobrog srca se ne zaboravlja!

Ovih dana ona je doputovala iz Kanade da deo svog godišnjeg odmora provede sa svojima i tom prilikom je, kao i svaka tetka, donela darove: jedan mitraljez ručne izrade za Vojsku Srbije i nešto kanadskih evara zetu za ne daj bože. Ako se onaj stvarno povuče iz politike.

FUTURIZAM I RENESANSA

U Beogradu počeo sa radom Futuristički institut. Osnivači ističu da je njihova misija da pomažu državi.

Država vadi sisu.

PREOBRAŽENJE

Sutra je Preobraženje.

Opšta pometnja. Ivica Dačić i njegovi već zauzimaju niski start. Veterani zbunjeni. Maja Gojković bi da preskoči ovaj prelazni rok, a, opet, nije sigurna da li je to najpametnija odluka. Goran Vesić, vidno nervozan, ostavio fontanu na Slaviji onako pa svaki čas ide na konsultacije sa Sinišom Malim. Kod Siniše gužva: tu i Jelena Trivan, i Nebojša Krstić, i još neki svet. Polu.

Nebojša Bakarec ne zna šta će, da li da se brija pa da liči na Andreju Mladenovića ili da šuška kad govori kao Marko Blagojević. A poezija? Ko će onda da recituje?

Boško Ničić nema tih moralnih dilema. Ni finansijskih. Ni on ni stranački mu kolega, takođe moralna gromada Blagoje Spaskovski.

A sve je počelo onomad kad se razmetni sin Toma Nikolić preobrazio. Po cenu razlaza s ocem na službenom putu i onih kuća pored Save. I onog resto.

I, posle njega, Aleksandar Vučić. Njegova cena? Sve ovo.