Vašar u Topoli 1

Subota, 21. septembar 2019. Danas je Mala Gospojina, vašar u Topoli.

Lepa je mala varoš Topola,

sto kuća, pošta,

sto bašta, škola.

Tu je i crkva kraj vašarišta,

i sto kafana i…

više ništa.

Topola je Srbija u malom.

NAVALI NARODE

Navali narode u zlatno doba! Navali na 500 evra! Navali na svečana otvaranja svega! Navali narode na nove autoputeve, magistrale i koridore! Navali u nove fabrike, klinike i metro! Navali na nove stadione! Navali na najveće penzije ikad! Navali narode na veličanstvene mitinge! Navali na sendviče! Navali u Parove! Navali u Evroaziju! Navali na diplome! Navali na svilene bombone! Navali u Skupštinu! Navali na svečano kaldrmisanje i rekaldrmisanje! Navali na demokratiju! Navali u bolji život! Navali u Imaginarijum!

SAD GA VIDIŠ, SAD GA NE VIDIŠ

Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš! Pazi ’vamo! Ovde kompletni idioti, tamo ono čudo na Kopaoniku. Ćiribu-ćiriba, gde su kompletni idioti – nema ih, gde je ono čudo na Kopaoniku – eno ga na Kopaoniku.

Pazi sad ’vamo! Ovde doktorat, u Bugarskoj 24 stana. Ćiribu-ćiriba, gde je doktorat – tu je doktorat, gde su 24 stana? Pa u Bugarskoj.

Pazi dalje ’vamo! Ovde vila na Dedinju, tamo tetka. Ćiribu-ćiriba, gde je vila – eno je na Dedinju, gde je tetka? Pa u Kanadi.

E, sad pazi ’vamo! Ovde srpski košarkaši, onde zlatna medalja na Svetskom prvenstvu u Kini. Ćiribu-ćiriba, gde su srpski košarkaši – tu su srpski košarkaši, gde je zlatna medalja – nema.

TRANGE-FRANGE

Kod Marike na karike, ko kum – taj dobije! Poslove, kredite, milione, avione, kamione!

Ko naš taj baš!

Trange-frange, trange-frange, radi radnja, nema laži, nema prevare! Dinar para kuću ne obara! Trange-frange, tante za bupe!

Evo vama okrugloga stola, eto nama Čede i cuboka.

Evo vama jednog Rektorata, eto nama deset doktorata.

Trange-frange, tante za bupe, vi nama bojkot, mi vama – cvrc!

NAVALI NARODE

Navali narode! Dođi vidi pa idi! Navali narode, još malio pa nestalo!

Nas.