"Toma" najgledaniji film u poslednjih 20 godina  1Foto: Jelena Stojićević, Iva Kesić

Povodom milion gledalaca filma „Toma“, u Jugoslovenskoj kinoteci večeras je održana proslava na kojoj su uručene specijalne plakete producentima filma Draganu Bejlogrliću i Željku Joksimoviću. 

Producenti su predali kopiju filma arhivu Jugoslovenske kinoteke koja će biti sačuvana u arhivi na Košutnjaku. 

Željko Joksimović je ovom prilikom najavio da će serija „Toma“ biti emitovana od septembra. 

„Videli ste mozda četrdeset do pedestet odsto priče o Tomi u filmu“, rekao je Joksimović i dodao da će serija razjasniti neke nejasnoće iz filma. 

Dragan Bjelorglić je dodao da će u seriji postojati priče kojih nije bilo u filmu. 

„Serija ce biti baš biografska u smislu da potpuno prati njegov život, a film kao umetnost je nešto malo više od same biografije“, objasnio je Bjelogrlić. 

Glumica Tamara Dragičević koja tumači ulogu Silvane, za Danas je izjavila da ekipa filma nije mogla ni da pretpostavi da će najrazličitiji ljudi sa pojednakom emocijom i snagom voleti ovaj film.

„Film nudi neke iskrene emocije i vrednosti koje smo zaboravili u brzini i ludilu života koji danas živimo“, rekla je Dragičević. 

Ona je dodala da je joj je drago što film ostavlja jak utisak i na mlađe generacije koje nisu živele u tom vremenu. 

„Ovo nije priča samo o Tomi, ovo je priča o jednom vremenu, jednoj državi,  prijateljstvu i ljubavi“, izjavila je Tamara Dragičević. 

Na proslavi u zabavnom delu programa nastupali su Aco Pejović, Željko Joksimović, Suzana Branković, YU grupa i drugi.

Tekst je deo projekta koji je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari