Završni koncert majstorskih radionica reditelja Jagoša Markovića večeras u 20 časova, u Malom pozorištu "Duško Radović" 1Foto Željko Jovanović

Svoje ogromno iskustvo i znanje, jedan od najistaknutijih reditelja ovog prostora u čijoj karijeri značajno mesto zauzimaju i režije opera „Pepeljuga“, „Figarova ženidba“ (Narodno pozorište Beograd), „Karmen“ (HNK Ivana pl. Zajca Rijeka), nesebično je delio sa mladim umetnicima, otvarajući im suštinska pitanja koja se tiču operske glume, profesije i stvaralaštva

 

U Malom pozorištu „Duško Radović“, večeras u 20 časova, održaće se Završni koncert majstorskih radionica reditelja Jagoša Markovića.

U karijeri jednog od najistaknutijih i najnagrađivanijih pozorišnih umetnika ovog prostora značajno mesto zauzimaju i režije opera „Pepeljuga“, „Figarova ženidba“ (Narodno pozorište Beograd), „Karmen“ (HNK Ivana pl. Zajca Rijeka), a Majstorske radionice koje je vodio predstavljaju jedinstven iskorak u operskoj praksi kod nas.

Završni koncert majstorskih radionica Jagoša Markovića izvodi se u okviru projekta „Opera Past, Present, Perfect!“, koji Muzičko opersko teatarska organizacija MOTO i Malo pozorište „Duško Radović“ realizuju pod pokroviteljstvom Kreativne Evrope, sa ciljem afirmisanja operske umetnosti, prvenstveno kroz rad sa mladim umetnicima.

Na koncertu će biti izvedeni ansambli iz nekih od najpopularnijih opera, „Karmen“ Žorža Bizea, „Boemi“ Đakoma Pučinija, „Traviijata“ Đuzepa Verdija…

Svoje ogromno iskustvo i znanje, ovaj veliki umetnik nesebično je delio sa mladim umetnicima, otvarajući im suštinska pitanja koja se tiču operske glume, profesije i stvaralaštva.

Oni su imali izuzetnu priliku da rade sa rediteljem koji decenijama traje, koji režira i u inostranstvu, i koji svakom svojom predstavom iznova pomera granice pozorišne umetnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari