Pet Sterijinih nagrada predstavi "Čudo u Šarganu" Ljubomira Simovića, u režiji Jagoša Markovića na 67. Pozorju u Novom Sadu 1Foto Nebojša Babić

Za izuzetno tumačenje Simovićeve junakinje, ulogu Cmilje, Sanji Marković je, pored Sterijine, pripala i Nagrada za glumačku bravuru „Zoran Radmilović”, a među laureatima su i glumci Nenad Jezdić i Aleksej Bjelogrlić, i kostimografkinja Lana Cvijanović

 

 

Na upravo završenom 67. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, predstava „Čudo u Šarganu“ Ljubomira Simovića, u režiji Jagoša Markovića, produkcija Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dobila je pet nagrada.

Žiri Pozorja -Slobodan Skerlić, reditelj (predsednik žirija), Milena Pavlović, glumica, Petar Mihajlović, dramski pisac, Slobodan Unkovski, reditelj i Zoran Maksimović, teatrolog, jednoglasnom odlukom dodelio je Sterijinu nagradu Sanji Marković za najbolju žensku ulogu, za lik Cmilje u ovoj predstavi.

Za izuzetno tumačenje Simovićeve junakinje, Sanji Marković je pripala i Nagradu za glumačku bravuru „Zoran Radmilović”, odlukom žirija u kome su bili Vladimir Đuričić (predsednik), Aleksandar Milosavljević i Aleksandar Gajin.

Sterijina nagrada u kategoriji najbolje muške uloge dodeljena je Nenadu Jezdiću za lik u „Prosjaka“ u „Čudu u Šarganu“, takođe jednoglasnom odlukom žirija.

Sterijina nagrada za kostimografsko ostvarenje pripala je Lani Cvijanović, a Sterijinu nagradu iz Fonda „Dara Darinka Čalenić“, za najboljeg mladog glumca, osvjio je Aleksej Bjelogrlić ulogom Tanaska u ovoj predstavi.

I ovu odluke žiri je doneo jednoglasno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari