Film "Brat i sestra", pravo sa Kanskog festivala ekskluzivno na Festivalu francuskog filma 18. juna 1Foto promo/Festival francuskog filma

U uzbudljivoj intimnoj porodičnoj drami s kojom je reditelj Arno Deplešen bio u konkurenciji za glavne nagrade 75. Kana, naslovne uloge igraju oskarovka Marion Kotijar i Melvil Pupo

Na program 4. Festivala francuskog filma, koji će se odvijati od 15. do 19. juna, pravo sa Kanskog festivala ekskluzivno stiže drama „Brat i sestra“ ( Frere et Soeur) francuskog reditelja Arnoa Deplešena, sa oskarovkom Marion Kotijar u glavnoj ulozi.

U uzbudljivoj intimnoj drami koja će biti prikazana 18. juna u 21 sat na Kosančićevom vencu, ulogu brata igra Melvil Pupo, a Deplešen se u ovom ostvarenju bavi odnosom brata i sestre koji se bliže pedesetim godinama – Alis je glumica, Luj je bio učitelj i pesnik.

Oni ne govore i izbegavaju da se sretnu više od dvadeset godina, ali smrt njihovih roditelja nateraće ih da im se životni putevi ponovo spoje…
Marion Kotijar, zvezda sa više od 80 nagrada i oko 120 nominacija u karijeri, i ulogom Alis oduševila je publiku ovogodišnjeg Kana, i kao i Deplešen bila je u konkurenciji za glavne nagrade 75. festivala.

Ovogodišnje, 4. izdanje Festivala francuskog filma, 15. juna svečano će biti otvoreno ostvarenjem „Don Žuan“ reditelja Serža Bozona, koji je i gost festivala.

Na kraju festivala 19. juna, publiku očekuje još jedan ekskluzivni naslov, drama „Hronologija nasilja“ (2022), višestruko nagrađivanog reditelja Manuela Šapire, koji će takođe biti jedan od gostiju festivala.

Glavnog junaka u ovoj autentičnoj priči igra Dali Bensalah, koga pamtimo po ulozi u pretposlednjem Džejmsu Bondu, filmu „Nije vreme za umiranje“ iz 2021.

Filmovi će biti prikazivani na Kosančićevom vencu, Silosima Beograd, u mts Dvorani , kao i na online pltaformi MOJ OFF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari