175 godina Biblioteke šabačke: Poznati pobednici kviza “Ja volim biblioteku” 1Foto: Biblioteka šabačka

U godini kada Biblioteka šabačka slavi 175 godina postojanja i rada, bibliotekari Dečjeg odeljenja, orgnizovali su kviz u kome je učestvovalo osam šabačkih osnovih škola, a pobednik je ekipa OŠ “Nikolaj Velimirović”.

Kviz je imao za cilj da bibloteku predstavi kao mesto gde deca, osim čitanja i učenja, dolaze i zbog zabave i druženja.

Takmičili su se učenici šestog razreda, a četvoročlane ekipe, predvodili su nastavnici srpskog jezika ili bibliotekari škola.

U toku četiri dana, đaci su pokazali znanje, kroz sedam različitih igara, iz oblasti poznavanja biblioteke, narodne i umetničke književnosti, pravopisa i gramatike.

Treće mesto osvojila je OŠ “Laza K. Lazarević”, drugo OŠ “Majur”, dok su prvoplasirani učenici OŠ “Nikolaj Velimirović”.

Svi učesnici kviza nagrađeni su godišnjom članarinom, a osim individualnih nagrada, prvoplasirana ekipa je osvojila i knjige za školsku biblioteku.

– Uživali smo svi, učesnici, publika i mi bibliotekari. Veliki motiv i potvrda da smo uradili pravu stvar su reči jednog dečaka, kome je bila želja da pobedi njegova ekipa, kako bi ponovo mogao da dođe u biblioteku i uživao u njenoj lepoti. Bilo je suza, smeha, ali i puno lepih emocija, podrške i iskrenog čestitanja, rekla je bibliotekarka Biljana Bogojević.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari