Aktivnosti Istorijskog arhiva u Pirotu tokom leta i jeseni 1Foto: Istorijski arhiv u Pirotu

U Istorijskom arhivu u Pirotu u toku je sređivanje većih fondova i revizija nekih već sređenih. Ova ustanova kulture u toku Pirotskog kulturnog leta pojavljuje se kao podrška Udruženju istoričara Pirota, jer u aktivnostima Udruženja učestvuju i istoričari ove ustanove.

Veliku pomoć, savetodavno i oko pristupa arhivskoj građi, pruža i grupa mladih istraživača koja priprema filmove „Tragom istorije“, o događajima i ljudima iz istorije Pirota.

-U septembru će Istorijski arhiv biti domaćin radnog sastanka Podružnice Arhivističkog društva Srbije, za arhive iz Niša, Leskovca, Prokuplja, Vranja i Zaječara. Tokom septembra očekuje se objavljivanje jedne publikacije zavičajnog autora koji je koristio arhivsku građu za svoje delo.U oktobru, Istorijski arhiv će biti jedan od nosilaca aktivnosti u obeležavanju značajnog jubileja Pirot od turske kasabe do modernog grada, preko Berlina i Versaja“, a biće i jedan od organizatora izložbe naučnog skupa i izdavač Zbornika naučnih radova koji se tim povodom objavljuje-kaže direktorka Istorijskog arhiva Ivana Kostadinović.

Do kraja godine biće objavljen i drugi broj Arhivskog dnevnika i organizovana još jedna tematska izložba, povodom Dana Istorijskog arhiva u Pirotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari