Alen DelonFoto: CHRISTOPHE SIMON / AFP / Profimedia

Velikan francuske kinematografije Alen Delon (Alain) koji ima 88 godina i teško je bolestan, stavljen je pod „pojačano starateljstvo“ prema odluci sudije za zaštitu osetljivih lica.

Francuski glumac je od januara stavljen pod sudsku zaštitu imenovanjem pravnog zastupnika „za praćenje njegovog zdravstvenog stanja“.

Izvori bliski tom slučaju, rekli su Frans presu da je ta mera danas pojačana.

„To znači da Delon više nema potpunu slobodu u upravljanju svojom imovinom i odlukama koje bi mogao da donese“, naveli su isti izvori, prenosi Beta.

Te pojačane mere podrazumevaju da pravni zastupnik određen za Delonov slučaj ima nadzor nad njegovim računima u bankama i prati njegove troškove.

Njegova deca od početka januara su u sukobu, putem medija i pravosuđa, zbog nege oca.

Njegovi sinovi Entoni (Anthony) (59) i Alen-Fabijen (Alain-Fabien) (29) veruju da glumcem manipuliše njihova sestra Anuška (Anouchka) (33), koja bi od njih sakrila njegovo pravo zdravstveno stanje i želela je da ga vrati u Švajcarsku.

Anuška je nedavno tužila svoja dva brata za narušavanje privatnosti posle emitovanja razgovora između nje i oca. Suđenje, na kojem Delonova ćerka od braće traži oko 120.000 evra odštete, biće održano u aprilu 2025. godine.

Entoni Delon je rekao da njegova sestra želi da prebaci bolesnog oca u Švajcarsku gde ona živi, kako jednog dana ne bi platila veliki porez za nasledstvo. Anuška sa svoje strane tvrdi da je želela da odvede oca u Švajcarsku kako bi se tamo i dalje lečio.

Entoni Delon je rekao da je njegov otac ranije izrazio želju da svoje stare dane želi da provede na svom imanju u Dušiju i da jednog dana bude sahranjen na tom imanju.

Kako su ranije preneli francuski mediji, Delon je 2019. godina imao moždani udar, a pre nekoliko meseci je otkriveno da ima limfom.

Legendarni Delon je u maju 2019. primio počasnu Zlatnu palmu na 72. Međunarodnom festivalu u Kanu i od tada se više nije pojavljivao u javnosti.

Delon je sa izuzetnom filmografijom i burnim privatnim životom postao mit svetske kinematografije sa retkom harizmom i lepotom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari