Osamdeset godina od premijere filma „Prohujalo sa vihorom“

Ostavite komentar


  1. Ovaj film je filmcina. Vivijen Li, kao Skarlet je neprevazidjena. Maestralno je odigrala ulogu. Naravno, i ostali glumci su ostvarili fantasticne uloge. Film za sva vremena.

  2. Film „Prohujalo sa vihorom“ uništio je odličnu knjigu Margaret Mičel; ekranizacija vrhunskih dela književnosti , među kojima je i delo Margaret Mičel, često uništi kompleksnu strkturu samoga dela. Prvo pročitajte knjigu , pa onda pogledajte film i biće vam jasno o čemu govorim.

  3. Citala sam knjigu i gledala film vise puta. I mogu jos sto puta, toliko je lepo. U mladosti sam tada naucila nesto o tom gradjanskom ratu i americkoj istoriji. Medjutim, mojoj cerki koja ima dvadeset godina, je sve to smesno. .

  4. Beskrajno dosadan film, koji je unakazio knjigu, i koji nema nikakve veze s realnoscu, sto nije mana ako se ne tvrdi suprotno. Ali gle – tvrdi se. To, naravno, ne sme niko da kaze jer se suprotstavlja vestacki izgradjenom standardu – kako iz politickih, kulturnih tako i finansijskih razloga. Jedna kolumna protiv „remek dela“ u bilo kojim citanijim novinama i zbogom karijero. Na nivou je prosecnih partizanskih i kaubojskih filmova.

  5. Knjiga je bas dobra,ali mi se ne svidja to kao crncima je kao bilo dobro kao robomima, a severnjaci iz licninih interesa hoce da ih oslobode.Niko ne voli da je rob.Amerikanci,narucito ostrvskog porekla i dana,danas najveci rasisti.

  6. Spektakularno dosadan i naivan film. Da bar ima šarma kao Otpisani rekao bih da su ista kategorija. Ovako je tu negde oko Partizanske eskadrile. Kao da nije radjen prema ozbiljnoj knjizi nego po nekom petparackom ljubavnom romanu koji se nekad prodavao na trafikama.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.