Ang Li snima film o Brusu Liju sa svojim sinom u glavnoj ulozi 1Foto EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Oskarovac Ang Li snimiće film o legendarnom Brusu Liju, a glavnu ulogu tumačiće Angov sin Mejson Li.

Reditelj Ang Li odavno želi da snimi ovaj film, kako bi detaljno ispričao priču o jednoj legendi. Ang Li je najveći pečat na filmove o borilačkim veštinama ostavio svojim ostvarenjem Pritajeni tigar, skriveni zmaj koje je i dalje strani film koji je najviše zaradio u SAD.

Brus Li je došao u Ameriku iz Kine i postao jedan od prvih Azijata u popularnim serijama tumačenjem uloge Kejta u seriji The Green Hornet, ali nije želeo da nastavi karijeru kao ičiji pomoćnik.

Ang Li snima film o Brusu Liju sa svojim sinom u glavnoj ulozi 2
Mejson Li, Foto: EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Izmakla mu je uloga u seriji Kung Fu 1972, jer se verovalo da publika nije spremna da gleda glavnog glumca iz Azije. Glavni film po kome je postao poznat u celom svetu, U zmajevom gnezdu (Enter the Dragon) izašao je 1973, malo nakon što je Li preminuo sa samo 32 godine.

Ang Li dugo radi na ovom filmu u tajnosti i njegov sin Mejson trenira već tri godine. Na scenariju radi Den Faterman (Capote, Foxcatcher), a do sada su ga započinjali Žan Kasteli, Aleks Lo, Mejbel Čeung i Vels Tauer. Producenti filma su Lorens Grej, Šenon Li (ćerka Brusa Lija), Ang Li, Ben Everard i Brajan Bel.

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari