Animanima 16. put i noviteti u programu   1Foto: Promo Portal Animanima festivala

Ovogodišnje 16. po redu izdanje Animanime, festivala animiranog filma biće održano od 2. do 5. novembra u Čačku a u takmičarskom programu biće prikazano 32 filma iz 15 zemalja.

Ocenjivaće ih žiri uglednih animatora: Kolja Saksida (Slovenija), Magda Guidi (Italija) i Velislava Gospodinova (Bugarska).

Novina u programu je  kolekcija „Nezavisna korejska animacija“ sa ostvarenjima osam savremenih autora iz  Južne Koreje. Biće predstavljeni i  animirani radovi iz trajne kolekcije video portala STASH iz Kanade – televizijske reklame, brendirani sadržaji, muzički video spotovi…

„Istražujući obilje materijala, došli smo do teme koja će naizgled obične stvari pokazati u drugačijem svetlu (animirani svet je savršeno mesto da se stvari okrenu naglavce, zar ne?),  ističu  organizatori Animanime   povodom ostvarenja  „Ljubav, prijateljstvo i ostale nedaće“.

Ovogodišnje izdanje Animanime donosi i  Specijal The Best of WTF koji stiže sa festivala u Ansiju, koji će ,kako se navodi,  biti poslastica za sve one gledaoce koji uživaju u otkačenom humoru i bizarnim narativnim rešenjima.

Takođe Animanima.DOCS,  postaje nezaobilazna programska komponenta festivala, pa i ove godine, sa šest odabranih naslova, „svedoči o vitalnosti i efektnoj sinergiji dokumentaristike i animacije“

Kada je reč radionicama mlađi polaznici će imati priliku da dobiju  prve filmske „uloge“ na radionici sinhronizacije glasova, a nešto stariji,  koji pretenduju da stečena znanja jednog dana prenesu nekim budućim polaznicima, saznaće od iskusnih predavača dosta toga o tehnikama i pedagoškim aspektima animiranog filma.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.