Audicija za mjuzikl "Flešdens" 1Foto: Stanislav Milojković

Pozorište na Terazijama organizuje audiciju za mjuzikl „Flešdens“ u režiji Vladana Đurkovića. Audicija se raspisuje za ulogu Aleks za koju je potrebno pripremiti song „Next step“ prema materijalima i zadatu koreografiju koja će biti uvežbavana na raspisanim probama.

Za audiciju se mogu prijaviti glumice (i ulogu Glorije za audiciju je potrebno pripremiti song „Chameleon Girls“ prema materijalima, song „Gloria“ prema materijalima i zadatu koreografiju koja će biti uvežbavana na raspisanim probama. Za audiciju se mogu prijaviti glumice (i studentkinje završne godine glume) starosti do 33 godine, glas – mecosopran. Numere se na audiciji izvode uz klavirsku pratnju, na engleskom jeziku. Audicija se raspisuje i za ženske i muške baletske igrače, a potrebno je pripremiti zadatu koreografiju koja će biti uvežbavana na raspisanim probama. Prijavljivanje za audiciju je od danas do srede, 16. juna, od 11 do 15 časova u Pozorištu na Terazijama. Informacije se mogu pronaći na sajtu pozorišta.

Pozorište na Terazijama ima u planu da u pozorišnoj sezoni 2021/22. premijerno izvede mjuzikl „Flashdance“ (Tom Hedley/Robbie Roth/Robert Cary). Ovaj planetarno popularni filmski naslov nagrađen je Oskarom za najbolju originalnu pesmu. Muzika iz filma iznedrila je nekoliko hit pesama među kojima su „Maniac“ kao i Oskarom nagrađena numera „What a Feeling“. Specifičnost Flashdance-a je zahtevan koreografski izraz sa posebnim akcentom na plesačkoj virtuoznosti baletskih i glumačkih izvođača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari