Balša Đogo: "Snimanje našeg filma je zabranio Aleksandar Vučić" 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Reditelj Balša Đogo postavio je danas na svom Fejsbuk nalogu post u kome je napisao da je snimanje njegovog filma obustavio predsednik Aleksandar Vučić.

„Pa dobro, očigledno to na kraju moram da napišem. Snimanje našeg filma Košare zabranio je Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić. Moj školski drug. Očevi su nam prijatelji. Zašto, ili zbog čega sve, mogu samo da pretpostavim. Nijedan povod za to mu nisam dao. Mnogo dobronamernih, značajnih ljudi ga je molilo, apelovalo da se to ne desi i hvala im zbog toga. I sam sam išao kod njega u decembru prošle godine i ispratio me je da će sve biti u redu sa filmom. Nije naravno.

Nudili su mi kasnije da budem član stranke i onda bi kao bilo sve u redu. Mene je zanimao film, ne politika. Košare su naše, narodne, a ne bilo koje političke stranke. Eto, sad bar da znam zašto mi se svetite i zašto sam bez posla tri godine. Nije mi ovo prvi topli zec kroz koji ću proći, ali volim i verujem u svoju zemlju. I ne brinem“, naveo je Balša Đogo na svom profilu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari