Barbara Prpić najbolja glumica drugog dana Viminacium festa 1Foto: Promo

Drugog dana regionalnog pozorišnog festivala „Viminacium fest-mitovi stari i novi“ odigrana je prva predstava takmičarskog karaktera.

Ljibitelji pozorišne umetnosti, kao i prvgog dana kada je na otvaranju Festivala sa svojim bendom „Zapadni kolodvor“ nastupao legendarni glumac sa prostora eks Jugoslavije Rade Šerbedžija, ispunila gledališe do poslednjeg mesta.

Na pozornici smeštenoj u Domusu, jednom od atraktivnijih objekata Arheleoškog parka Viminacijum publici su se predstavili glumci iz koprodukcija Kazališta Ulysses sa Briona i Zagrebačkog kazališta mladih, predstavom „Bakhe“ u režiji Lenke Udovički. Za najboljieg glumca-glumice večeri izabrana je Barbara Prpić.

Na Viminacium Fest-u rade dva žirija. Stručni žiri, koga čine Dejan Mijač, reditelj, Snežana Trišić, rediteljka i prof. Miodrag Tabački.

Stručni žiri, na kraju festivala, nagrađuje najboljeg glumca i najbolju predstavu Viminacium Fest-a.

Žiri publike, koji radi u sastavu: Nataša Rokvić, Zoran Živković i Marija Weiner, svo troje glumci Pozorišta „Milivoje Živanović“ i pozorišta „Castellum“, nagrađuje najboljeg aktera večeri.

Večeras nastupa mađarsko pozorište iz Rumunije. U Limesu arheološkog parka, predstaviće se Državno mađarsko pozorište iz Temišvara nastupa sa Šekspirovim „Sonetom 66“, u režiji Kokana Mladenovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari