Bastać: Direktoru UK Stari grad istekao mandat, nije smenjen 1Marko Bastać Foto: Miroslav Dragojević

Nismo smenili nikoga, v.d. direktoru UK Stari grad istekao je mandat, kaže za Danas.rs predsednik te beogradske opštine Marko Bastać.

On je istakao da bivši direktor Milutin Petrović nije mogao da ostane na ovoj funkciji jer  „ne može da bude zaposlen na dva radna mesta“, misleći na mesto profesora na fakultetu i direktora UK Stari grad.

Sve drugo, kako je naveo, predstavlja pokušaj otimanja i privatizovanja ove ustanove kulture.

Bastać je naveo i da je za bogatstvo sadržaja „Ustanove kulture koja nije moja, nego opštinska“ dobro da različiti ljudi rade na programima.

„Dokaz da sam u pravu jeste renome te ustanove kojoj smo promenili ime u skladu sa novim konceptom koji podrazumeva čvrstu oslonjenost na lokalnu zajednicu i potpuno otvorenost za regionalne i globalne kulturne uticaje“, naglasio je on.

Ustanova kulture Stari grad – Parobrod dobila je 6. decembra novog v.d. direktora – glumca Vuka Saletovića, a ujedno je razrešen dosadašnji v.d. direktora Milutin Petrović, koji smatra da je to svojevrsna osveta zbog njegove nedavne odluke da otpusti dugogodišnjeg izvršnog producenta Zlatka Crnogorca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari