Bend Ana & The Changes ovogodišnji laureat nagrade "Milan Mladenović" (FOTO) 1Foto: Miroslav Dragojević

„Hvala svima, nisam baš navikla da pobeđujem pa ću doći k sebi za koji minut. Mnogo mi znači ova nagrada, a bend će se oduševiti kada bude čuo. Nastavićemo da pravimo muziku“, kazala je kantautorka Ana Ćurčin prilikom preuzimanja Nagrade Milan Mladenović 2021, koju su ona i njen sastav Ana & The Changes osvojili za pesmu „Tu“.

Njenu pobedu su proglasili prošlogodišnji dobitnici grupa Dram, a ceremonija sa pratećim programom održana je večeras u Silosima, na Dunavskom keju.

Nagrada se tradicionalno dodeljuje svake godine na rođendan Milana Mladenovića, za najbolju pesmu na teritoriji bivše Jugoslavije.

Prema odluci žirija, peto mesto zauzela je grupa Žen, sa pesmom Uroni u san. Četvrto mesto Kralj Čačka i Nina Bajsić sa pesmom Obrnuti red stvari. Treće mesto zauzela je pesma Misisipi grupe KoiKoi. Drugo mesto, sa jednakim brojem glasova, dele bend Vizelj sa pesmom Novčanice i Dina Jashari sa pesmom Boi.

Bonus iznenađenje priredio je Ivan Fece Firči, jedan od članova žirija i nekadašnji bubnjar grupe EKV, koji je odlučio da nekom od bubnjara bendova prijavljenih na konkurs pokloni doboš koji proizvodi Firchie Drums.

– Nemojte me pitati za kriterijume, bilo je 197 pesama, ideja nije bila da bude ni najbolji, ni najzgodniji, ni najstariji, ni najmlađi bubnjar. Ideja je da podstaknem moje kolege koji proizvode instrumente da se svake godine, pored nagrade, i instrumentalistima dodeli instrument. Nadam se da ćemo uspeti da sledeće godine dodelimo i gitaru i klavijaturu. Moj izbor je pao na grupu Vizelj, i bubnjarku Jelisavetu Todorov – kazao je Firči, a publika je tu odluku pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Pored Firčija, stručni žiri odlučivao je u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska).

Andrija Pavlović iz sastava LP duo i Lidija Andonov iz grupe Sixth June su na samom početku ceremonije izveli pesme Zid i Tonemo od EKV-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari