Besplatna projekcija filma „Ko to tamo peva“ u 10 gradova 1

Digitalno restaurisani film ,,Ko to tamo peva’’, nakon beogradske gala premijere, biće prikazan u Smederevu, u sredu 17. januara u Centru za kulturu u 20 časova, prenosi Podunavlje.info.

Ljubitelji filma će moći besplatno da pogledaju ovo kultno ostvarenje, sada u vrhunskom kvalitetu slike i tona, kao i da uživaju u poznatim replikama koje se i dan danas citiraju.

Film Slobodana Šijana prvi je naslov koji će biti digitalno restauriran u okviru projekta „Vip Kinoteka“, zahvaljujući saradnji Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile.

Nakon projekcije u Smederevu ,,Ko to tamo peva’’ će biti prikazan i u Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Subotici, Čačku, Sopotu, Leskovcu i Valjevu.

„Vip Kinoteka“ ima za cilj da sačuva i zaštiti neke od najpoznatijih naslova sedme umetnosti koji su proglašeni za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Ovim projektom koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja od nacionalnog značaja snimljenih u periodu od 1967. do 1993. godine, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.

U narednih godinu dana filmska publika širom Srbije će imati priliku da ponovo pogleda najveća ostvarenja Živojina Žike Pavlovića, Gorana Markovića, Žike Nikolića, Srđana Karanovića, i drugih autora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari