Besplatne predstave na SPENS-u 1Foto: Promo

U organizaciji Udruženja scenskih umetnika „Želja“ iz Novog Sada, sutra počinje ciklus besplatnih pozorišnih predstava „Vreme pohvala“, koje će se održavati u amfiteatru SPENS-a.

Po rečima Maje Bolehradski, planirano je da se u naredna četiri meseca organizuje 16 besplatnih predstava, po četiri mesečno, a reč je o monodrami po delu Erazma Roterdamskog „Pohvala ludosti“. Program će počinjati od 19 časova.

– Svakoj predstavi prethodiće, u trajanju od 15 do 20 minuta „Novosadska akademija – Vreme pohvala“. Događaj će imati i društveno odgovornu misiju razvoja senzibiliteta humanosti i kulture darovanja, tako da će prvi učesnik, sutra uveče, biti NURDOR. Sve karte su za ovaj prvi događaj već su podeljene. Sledeći termini za program, a to podrazumeva i izvedbu monodrame „Pohvala ludosti“ je u sredu, 18. marta, i u četvrtak, 26. marta, istakla je za Danas Bolehradski, menadžerka projekta. Režiju „Pohvale ludosti“ uradio je Zoran Radulović, adaptaciju dela Erazma Roterdamskog uradio je Tibor Vajda, a monodramu izvodi glumica Željka Jelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari