Bitef od 24. septembra do 2. oktobra 1

Jubilarni, 50. Bitef festival pod sloganom „Na leđima mahnitog bika” biće održan u Beogradu od 24. septembra do 2. oktobra i na njemu će biti prikazano 12 predstava, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Ovogodišnji Bitef imaće i bogat prateći program koji čine i četiri izložbe o Bitefu „Nebo pod Bitefom”. Po jedna izložba biće otvarana na 45 minuta na različitim mestima u Beogradu – u Ateljeu 212, gde će biti izložba fotografija o Bitefu, ili izložba plakata o tom festivalu u Bitef teatru. 

Ono što je novo ove godine su Bitef amfiteatar i Bitef biblioteka, odnosno master radovi studenata sa fakulteta dramskih umetnosti iz bivše Jugoslavije. Dramski pisac Femi Osofisan iz Nigerije, ovogodišnji dobitnik nagrade „Talija”, dobiće nagradu u Beogradu, a Bitef će, kako je najavljeno, posetiti i nigerijski ministar kulture. 

Između ostalog biće prikazane dve pozorišne predstave iz Berlina – jedna koja se bavi migracijama i druga u vezi sa postkolonijalizmom u afričkim zemljama, zatim predstave za decu, projekti iz oblasti savremenog plesa, dokumentarnog teatra, performansa – predavanja, video-instalacija, muzičkog pozorišta. 

Ulaznice se mogu kupiti od 1. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari