Bivša scenaristkinja serije „Prijatelji" kaže da su glumci retko imali nešto lepo da kažu o scenariju 1Foto: Printscreen/ YouTube

Prijatelji su jedna od najvoljenijih serija svih vremena, ali čini se da nije svima rad na njoj isto padao, jer je bivša scenaristkinja Pati Lin priznala da nije baš imala lepo iskustvo.

Naime, nakon rada na seriji Čudaci i nakaze, Pati Lin je dobila priliku da bude jedna od scenaristkinja serije Prijatelji 2000. godine, što je oduševljeno prihvatila.

„Uzbuđenost povodom okruženja sa velikim zvezdama mi je brzo nestala, kao i radovanje doručku. Glumci su delovali nesrećno što su okovani starom serijom kada bi mogli da glume nešto drugo, a ja sam osećala da su stalno ispitivali kako neki scenario može da koristi lično njima“, napisala je Lin.

Ona je objavila memoare pod nazivom End Credits: How I Broke Up with Hollywood, u kojima je objasnila kako su glumci uglavnom osporavali scenarije i kako je njihova često bila poslednja.

„Oni su svi znali kako da nasmeju ljude, ali ako im se nije dopao vic, namerno bi ga upropastili, znajući da ćemo ga izmeniti. Gomila dobrih viceva je odbačena zato što je neko od njih promumlao repliku. Dejvid Krejn i Marta Kaufman nikada nisu rekli ‘Vic je dobar, samo glumci moraju da ga prodaju’.“

Istakla je da se glumci nisu suzdržavali u iskazivanju mišljenja, koje je retko bilo lepo i da su često nastupali kao zaštitnici svojih likova, koji su procenjivali šta bi oni rekli i uradili.

Nakon ovog iskustva, odlučila je da više neće raditi ni na jednom sitkomu, uprkos tome što joj je to i dalje najbitnija stavka u biografiji.

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari