Blokbaster „Avatar: Put vode" premašio zaradu od 2 milijarde dolara u svetu 1Foto: 20th Century Fox via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Film Džejmsa Kamerona Avatar: Put vode podelio je publiku i kritičare, ali činjenica je da ljudi i dalje hrle u bioskope i da postoji šansa da će oboriti mnoge rekorde, pa je tako već premašio zaradu od 2 milijarde dolara u svetu.

S 19,7 miliona dolara prihoda tokom ovog vikenda (od petka do nedelje) u Sjedinjenim Državama i Kanadi, u poređenju s 31 milionom, koliko je zaradio prošlog vikenda, film Džejmsa Kamerona dominira na listi najuspešnijih već šestu nedelju zaredom, piše Index.hr.

Film je u Severnoj Americi zaradio gotovo 598 miliona dolara, a u ostatku sveta 1,43 milijarde, premašivši simboličnu granicu od 2 milijarde dolara.

Ovo je postiglo samo šest filmova

U istoriji filma dosad je takvu zaradu ostvarilo samo šest filmova, među kojima su tri filmska ostvarenja ovoga uspešnog kanadskog reditelja (Avatar, Avatar 2 i Titanik). Dugo iščekivani nastavak naučnofantastičnog blokbastera iz 2009. smešten je više od deceniju nakon događaja iz prvog filma i odvija se pod vodom.

Petog vikenda prikazivanja u bioskopima, Mačak u čizmama 2: Poslednja želja zauzeo je drugo mesto sa zarađenih 11,5 miliona dolara. U ovome filmu mačak, koji se prvi put pojavio u drugom delu Šreka, a zatim i u kasnija dva nastavka, kreće u epsku avanturu vraćanja svojih nekadašnjih života jer ih je potrošio osam i ostao mu je samo jedan.

Na trećem mestu, sa zarađenih 9,8 miliona dolara, našao se triler M3GAN, priča o zastrašujućoj lutki, robotu programiranom da bude najbolji detetov prijatelj i najveći saveznik roditelja.

Film Missing Nika Džonsona i Vila Merika, na četvrtom je mestu s 9,3 miliona dolara, ispred A Man Called Otto, s Tomom Henksom u glavnoj ulozi, koji je zaradio 9 miliona dolara.

Na šestom je mestu Mayday (5,3 milijuna dolara), na sedmom House Party (1,7 miliona), na osmom That Time I Got Reincarnated as a Slime (1,5 miliona dolara), na devetom Black Panther: Wakanda Forever (1,4 miliona) i na desetom The Whale (1,3 miliona).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari