Bluz može da bude i ljubav 1

„Bluz identifikovati sa depresijom smatram pogrešnim. Bluz može da bude i životna radost, kritički um, tvrdoglavost. Bluz može da predstavlja ljubav“, kaže austrijski književnik, novinar i muzičar Peter Heniš.

U glavnom gradu Austrije više od 300 muzičara predstaviće se na prolećnom festivalu bluza od 20. marta do 30. aprila. Na programu će biti ukupno 43 koncertne večeri od kojih 37 u kulturnom društvu „Reigen“ (Kolo).

Mešavina umetnika seže od benda koji je aktivan već 50 godina „The Pretty Things“ (5. aprila) i britanske legendarne grupe „Savoy Brown“ sa Kimom Simondsom (24. marta), pa sve do grupe Volfman Gang (Wolfman Gang) koja nastupa 31. marta i ženskog njujorškog benda „Jane Lee Hooker Band“ (20. aprila).

Austrijsku bluz scenu predstaviće između ostalih grupa „Monti Beton“ koja nastupa 19. aprila, „Mojo Blues Band“ (25. marta) i Peter Heniš kao bluz muzičar.

„Bluz funkcioniše kod svih starosnih grupa. Poslednjih godina počeli smo da primamo mnoge mlade umetnike“, kaže organizator festivala Ditmar Hošer. Studenti sa Fakulteta za muziku i dramske umetnosti u Beču predstaviće se 24. aprila u sali Jozefa Hajdna, gde će prvi put biti održano bugi veče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari