Bojan Žirović novi umetnički savetnik zrenjaninskog pozorišta 1Foto: Uroš Stepanov

Stalni član Ateljea 212, glumac Bojan Žirović umetnički je savetnik Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu od nedavno.

Nakon što je pre mesec dana preuzeo dužnost i upoznao se sa planom rada i tekućom sezonom, najavio je da će u narednom periodu biti fokusiran na produkciju i pozorišnu kritiku. Kako kaže, želja mu je da se kvalitetnim predstavama privuče publika iz Beograda i Novog Sada.

„Zrenjaninsko Pozorište ima odličan ansambl. To je zaista nešto vredno i umnogome mi olakšava zadatak, jer, kad imate dobre glumce, to je odlično polazište u promišljanju repertoara i saradnika. Cilj mi je da doprinesem da se rade najbolji tekstovi na aktuelne teme, sa najboljim rediteljima, koje će publika voleti da gleda i koje će pobeđivati na festivalima. Što bliže tom cilju stignemo, to bolje. Voleo bih da u zrenjaninsko Pozorište dođe i publika „sa strane“, da napravimo predstave koje će biti interesantne da se neko odluči da napravi mali „izlet“ u Zrenjanin“, objašnjava Bojan Žirović.

Ističe da pozorište kakvo je u Zrenjaninu, između ostalog ima zadatak da se bavi i temama lokalnog karaktera.

„Trudićemo se da ispričamo priče koje su nama lokalno bitne, a koje pritom mogu da imaju i neki širi značaj. Predstava „Zrenjanin“ je odličan primer za to. Namera je da se naprave i predstave koje bi bile zanimljive tinejdžerskom uzrastu, da se na taj način formira nova publika. Cilj je da mladima pružimo priliku da pozorište shvate kao zanimljivo mesto u kojem mogu da čuju zanimljive priče“, najavio je Žirović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari